Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

Na mejnem platoju Karavanke bo 1. julija 2016 ob 16. uri potekala slavnostna prireditev v počastitev dneva državnosti in 25. spominskega srečanja umika pripadnikov JLA in Zvezne milice s Platoja Karavanke na Hrušici.

Slavnostni govornik na prireditvi bo gospod Jože Ajdišek, podpredsednik Policijsko veteranskega društva Sever Gorenjska. V kulturnem programu bosta sodelovala Pihalni orkester Jesenice - Kranjska Gora in Veteranski pevski zbor OZVVS Zgornja Gorenjska.

Vljubno vabljeni

Jesenice, 23. 6. 2016 – Na včerajšnji seji Občinskega sveta občine Jesenice so svetniki in svetnice obravnavali 19 točk. Med drugim so potrdili mandat novi članici Občinskega sveta Almi Rekić, sprejeli poenotene pogoje za imenovanje direktorjev javnih zavodov, obravnavali predlog novega Odloka o priznanjih občine Jesenice ter sprejeli sklep o ukinitvi statusa javnega dobra in sklep o zadolžitvi občinskega proračuna. Obravnavali so tudi predlog Novelacije Programa urejanja in vzdrževanja otroških igrišč v lasti in upravljanju Občine Jesenice, predlog Strategije ohranjajanja zdravja starejših na območju Zgornje Gorenjske za obdobje 2017 – 2021, ter podali soglasje k prečiščenemu besedilu Statuta Osnovnega zdravstva Gorenjske. Seznanili so se še s poročilom Nadzornega odbora o opravljenem nadzoru Zaključnega računa za leto 2015, s poročilom Akcijske skupine o izvajanju Lokalnega energetskega koncepta ter z informacijo o Letnem poročilu Javnega komunalnega podjetja JEKO-IN, d.o.o., Jesenice za leto 2015.

Osrednja točka dnevnega reda seje Sveta KS Plavž, z dne  21.6.2016,  je bila priprava na proslavo ob krajevnem prazniku, ki bo 1.7.2016 ob 18.00 uri v Spominskem parku na Plavžu. Pripravili bomo kratek kulturni program, nastopil bo tudi Pihalni orkester Jesenice-Kranjska Gora. V okviru priprav na praznovanje je bil objavljen razpis za priznanja KS, na katerega ni prispel v razpisnem roku noben predlog. Tako ne bomo na proslavi ob krajevnem prazniku v letošnjem letu, podelili nobenega priznanja.

Uporabne povezave