Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

Ob jutrišnjem prazniku dela vsem občanom in občankam Jesenic iskreno čestitam.

Župan Tomaž Tom Mencinger s podžupanoma Miho Reboljem in Vero Pintar ter ostalimi sodelavci

Ob tej priložnosti vas vabimo tudi na osrednjo prireditev ob prazniku, ki bo tudi letos pri Domu Pristava v Javorniškem Rovtu. Na lokacijo bosta peljala dva brezplačna avtobusa (termini so navedeni na objavljenem vabilu), prireditev pa bo v vsakem primeru. Se vidimo na Pristavi!

Jutri, 29. aprila, bo s svojo drugo sezono delovanja pričel avtomatiziran kolesarski sistem »JeseNICE bikes«, ki ga je Občina Jesenice prvič vzpostavila in za uporabo odprla aprila lani. V sistemu je za izposojo na voljo petnajst navadnih in šest električnih koles, ki se nahajajo v treh kolesarnicah – na parkirišču pod občinsko stavbo, pri TIC Jesenice ter na Hrušici.

Spoštovani,

obveščamo vas, da je za danes napovedana proslava ob dnevu upora proti okupatorju zaradi izrednih vremenskih razmer (in s tem nezmožnosti prihoda nastopajočih in sodelujočih na proslavo) žal odpovedana. O morebitnem nadomestnem datumu vas bomo obvestili naknadno.

Zahvaljujemo se za razumevanje.

Ob današnjem državnem prazniku, dnevu upora proti okupatorju, vsem občanom in občankam Jesenic iskreno čestitam.

Župan Tomaž Tom Mencinger s podžupanoma Miho Reboljem in Vero Pintar ter ostalimi sodelavci

Zavod za šport Jesenice je objavil anketo o zadovoljstvu uporabnikov Športnega parka Podmežakla. Poleg športne dvorane vanj spadajo tudi zunanja igrišča za košarko, nogomet in tenis, atletska steza, dvorana za namizni tenis, kegljišče in fitnes, v izgradnji pa je trenutno tudi športni poligon za »steet workout« vadbo.

Razvojna agencija Zgornje Gorenjske vas v sklopu projekta Podjetniška kavica vljudno vabi, da se udeležite majskega sklopa delavnic z naslednjimi podjetniškimi temami:

»PRIDOBIVANJE NOVIH KUPCEV Z UPORABO INOVATIVNIH POSLOVNIH MODELOV«

V Uradnem listu RS št.18, ki je izšel 4.3.2016, EKO SKLAD objavlja Javni poziv 37SUB-OB16 nepovratnih finančnih spodbud občanom za nove naložbe obnovljivih virov energije in večje energijske učinkovitosti stanovanjskih stavb. Ukrepi se lahko začnejo izvajati po oddaji vloge.

Višina nepovratne finančne spodbude za en ukrep znaša do 20% priznanih stroškov naložbe, za hkratno izvedbo treh ali več ukrepov pa do 30%.

Po odpovedi odprtja zaradi slabega vremena vas v sredo, 20. aprila 2016, ob 17. uri ponovno vljudno vabimo na uradno odprtje prenovljene Prosvetne ceste na Koroški Beli. S kratkim programom, v katerem bodo sodelovali učenci Glasbene šole Jesenice, bomo svojemu namenu predali prenovljeno cesto z zgrajeno kanalizacijo, obnovljenim vodovodom in urejeno javno razsvetljavo.

Od 16.30 do 17.30 (oziroma do konca prireditve) bo za namene odprtja Prosvetna cesta popolnoma zaprta, zato krajane že vnaprej prosimo za razumevanje.

V Športnem parku Podmežakla se je začela izgradnja športnega »Street Workout« poligona, ki ga bodo lahko uporabniki uporabljali predvidoma že od prve polovice maja dalje.

13. aprila se je na svoji 4. redni seji sestal Svet za varstvo uporabnikov javnih dobrin, ki ga sestavljajo predsedniki jeseniških krajevnih skupnosti. Seje sta se udeležila tudi župan Tomaž Tom Mencinger in direktorica občinske uprave mag. Valentina Gorišek.

Občane občine Jesenice obveščamo, da zaradi slabega vremena za danes napovedano odprtje prenovljene Prosvetne ulice žal odpade. Prestavljeno bo na naslednji teden, o točnem terminu pa bomo javnost pravočasno obvestili. Zahvaljujemo za razumevanje.

Regionalna razvojna agencija Gorenjske (BSC Kranj) je oktobra 2015, v sodelovanju s Slovenskim regionalnim razvojnim skladom (ki zagotavlja sredstva za izvajanje Regijske garancijske sheme), objavila Javni razpis kreditov in garancij za mikro, mala in srednja podjetja v okviru Regijske garancijske sheme Gorenjska (RGS Gorenjska). Cilj javnega razpisa je pospeševanje razvoja malega in srednjega gospodarstva in pridobitne dejavnosti podjetnikov, povečevanje investicijske aktivnosti v gorenjski regiji, zmanjševanje stopnje brezposelnosti, vzpostavljanje možnosti za prestrukturiranje regijskega gospodarstva ter olajšanje dostopa mikro, malim in srednje velikim podjetjem do kreditov z zmanjšanjem bančnih zahtev za zavarovanje kreditov.

V spomladanskem času, ko pričnemo urejati okolico, vrtove, njive…, se znajdemo pred zagato, kam z vsemi zelenimi oziroma biološkimi odpadki. Najhitrejša rešitev se nam ponudi tako, da jih kar na kraju zakurimo. In potem se gost dim vije po dolini, naselju in smradi ter duši vse živo. Pa je to dobra rešitev?

Kljub številnim organiziranim čistilnim akcijam in povečani osveščenosti občanov glede ravnanja z odpadki, na Medobčinskem inšpektoratu in redarstvu Občin Jesenice, Gorje, Kranjska Gora in Žirovnica ugotavljamo, da je odnos nekaterih posameznikov do naravnega in bivalnega okolja še vedno malomaren, saj se na posameznih, tako zasebnih kot javnih zemljiščih (gradbenih, kmetijskih, gozdnih…), nahaja kar nekaj odpadkov, ki jih je v primeru, da povzročitelja ne najdemo, dolžan počistiti lastnik.

V Planini pod Golico se v teh dneh začenja obnova ceste na območju Belcijan–Betel, ki predstavlja eno od obsežnejših oziroma zahtevnejših investicij v zadnjem času na tamkajšnjem območju. Ker je del ceste močno poškodoval zemeljski plaz, je investicija nujno potrebna tako za tamkajšnje prebivalce kot za turiste in obiskovalce kmečkega turizma, saj jim drugače grozi, da bodo nadaljnje aktivnosti plazu odnesle celotno cesto, s tem pa onemogočile dostop do območja.

Na javnem razpisu izbrani izvajalec, Inkaing d.o.o. iz Ljubljane, ki je s pripravljalnimi deli začel že prejšnji teden, bo jutri, 13. aprila 2016, začel z izdelavo pilotne stene. Dokončanje izdelave pilotne stene, ki je sicer odvisno tudi od vremenskih razmer, se predvideva v mesecu maju, v tem času pa bo promet na tem delu cestišča oviran. Pot preko gradbišča bo za peš prehod odprta ves čas, na samem gradbišču pa bo ves čas oseba, ki bo zadolžena za varen prehod pešcev preko gradbišča. Za osebna vozila bo pot med delovniki zaprta, ob koncih tedna pa bo omogočen prehod tudi za osebna vozila. Ob začetku glavnih del bo za obvoz poskrbljeno preko ceste čez Križevce.

Rok za izvedbo celotne investicije je 4-5 mesecev.

Pot preko gradbišča bo za osebna vozila prevozna v naslednjih terminih:

  • sobota, 16. april, in nedelja, 17. april
  • sobota, 23. april, in nedelja, 24. april
  • sobota, 30. april, in nedelja, 1. maj
  • ponedeljek, 2. maj
  • sobota, 7. maj in nedelja, 8. maj
  • sobota, 14. maj in nedelja, 15. maj
  • sobota, 21. maj in nedelja, 22. maj
  • sobota, 28. maj in nedelja, 29. maj

Za pešce bo pot preko gradbišča, ob upoštevanju navodil pristojne osebe na gradbišču, prehodna ves čas.


Uporabne povezave