Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

okt 2014 14

Objavljen tretji javni poziv za vključitev v projekt "Podjetno v svet podjetništva 2014"

Regionalna razvojna agencija Gorenjske (BSC Kranj) je 13. oktobra 2014 objavila javni poziv za vključitev v projekt »Podjetno v svet podjetništva 2014« za Gorenjsko. Prek poziva želijo ponovno izbrati in vključiti deset mladih visoko izobraženih brezposelnih oseb v štirimesečno podjetniško usposabljanje, po zaključku katerega bodo mladi pridobili ustrezno znanje, ki je potrebno za identifikacijo in razvoj podjetniške ideje, njeno izvedbo v praksi ter za vodenje podjetja – tako bi se lahko mladi samozaposlili, zaposlili v lastnem podjetju ali zaposlili pri drugem delodajalcu.

Projekt se na Gorenjskem izvaja v BSC Kranj (Cesta Staneta Žagarja 37). Vključeni bodo redno zaposleni za čas usposabljanja, torej za štiri mesece, in v tem obdobju prejemali plačo v višini minimalne plače in vsa nadomestila, ki pripadajo delavcu v skladu z veljavno delovnopravno zakonodajo. Na usposabljanju bodo s strokovno pomočjo mentorjev pridobili ustrezna znanja in veščine, ki so potrebna za identifikacijo podjetniške ideje, razvoj ideje in njeno izvedbo v praksi, uspešno vodenje podjetja, komunikacijo s poslovnim okoljem in drugo. Tako bodo na osnovi svojih podjetniških idej individualno ali v skupinah razvijali podjetniške ideje s ciljem, da se v enem letu po zaključku usposabljanja samozaposlijo, zaposlijo v svojem podjetju ali zaposlijo pri drugih delodajalcih. Pripraviti bodo morali poslovni načrt bodočega podjetja oziroma druge pravne oblike, njihova uspešnost pa se bo spremljala v obdobju enega leta po zaključku usposabljanja. Izbrani se bodo v usposabljanje vključili predvidoma v decembra 2014.

Na poziv se lahko prijavijo tisti, ki imajo

  • VI., VII. ali višjo stopnjo izobrazbe (ne glede na šolski oziroma študijski program oziroma vrsto študija),
  • stalno bivališče v občinah Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas - Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri in Žirovnica in so vpisani v evidenco brezposelnih oseb pri Zavodu RS za zaposlovanje ter
  • so na zadnji možni rok prijave stari manj kot 35 let (oziroma na ta dan dopolnijo starost 35 let).

Rok za oddajo prijav je do četrtka, 6. 11. 2014, javni poziv s prijavnimi obrazci in natančnimi navodili je dostopen na spletni strani www.bsc-kranj.si in na sedežu BSC Kranj. Zainteresirani pa lahko prijavno dokumentacijo prejmejo tudi po klasični ali elektronski pošti.

Izvedba javnega poziva in realizacija operacije pete skupine desetih udeležencev z Gorenjske je del širšega projekta “Podjetno v svet podjetništva”, ki se izvaja na območju Slovenije in pri izvedbi katerega kot partnerji poleg BSC Kranj sodelujejo še druge regionalne ali območne razvojne agencije po Sloveniji. Projekt je v sodelovanju z občino Zagorje razvil Regionalni center za razvoj iz Zagorja, ki je vodilni partner v projektu. Cilj tega vseslovenskega projekta je zagotavljanje podpore mladim z višjo in visoko izobrazbo zlasti v obliki usposabljanja, ustvarjanje novih delovnih mest v podjetništvu, razvoj podjetništva.

Potencialni udeleženci usposabljanja bodo dodatne informacije o njegovi vsebini in poteku lahko dobili tudi NA JAVNI PREDSTAVITVI POZIVA, ki bo

v petek, 24. 10. 2014, ob 10. uri,

v prostorih BSC Kranj (Cesta Staneta Žagarja 37, Kranj),

II. nadstropje desno

Več o izvajanju projekta in o delu udeležencev prvih štirih skupin, vključenih v operacijo Podjetno v svet podjetništva ter aktualne novice o dogajanju v gorenjski skupini najdete na Facebook profilu.

Dodatne informacije:

Franja Gabrovšek Schmidt (BSC Kranj): 04 2817 230, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Prebrano 2737 krat

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave