Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

jun  2014 04

Za Kralje se bo navijalo tudi v Športni dvorani Podmežakla

Anže Kopitar je najboljši strelec letošnje končnice Anže Kopitar je najboljši strelec letošnje končnice Foto: Reuters

HD Jesenice mladi v sodelovanju z Občino Jesenice in Zavodom za šport Jesenice v Športni dvorani Podmežakla organizira ogled tekem finala lige NHL na velikem zaslonu. Prva tekma od najmanj štirih tekem bo tako na sporedu že danes ponoči, brezplačni vstop v dvorano pa bo možen dve uri pred vsako tekmo.

Leta 2012, ko se je ekipa LA Kings, za katero igra tudi Jeseničan Anže Kopitar, uvrstila v finale lige NHL, so slovenski ljubitelji hokeja – in tudi tisti, ki to do takrat niso bili – prebedeli kar nekaj noči ob spremljanju borbe našega hokejskega asa za Stanleyev pokal. Na Hrušico, kjer je bil »na Placu« organiziran ogled tekem, je prišlo ogromno število ljudi tako iz okolice kot tudi iz drugih koncev Slovenije, na koncu pa so se lahko veselili zmage Kraljev.
Letos se zgodba ponavlja. Kralji so se zopet uvrstili v finale najmočnejše hokejske lige na svetu, kjer se bodo pomerili z ekipo New York Rangers, in samo upamo lahko, da bo razplet takšen kot pred dvema letoma.

Zaradi velikega zanimanja zato HD Jesenice mladi, Občina Jesenice in Zavod za šport Jesenice organizirajo prenos tekem finala NHL na velikem zaslonu v hramu jeseniškega hokeja, športni dvorani Podmežaklo, kjer bodo lahko vsi, ki bodo to želeli, v športnem vzdušju, kljub nočni uri, spremljali finalne tekme lige NHL. Prva tekma bo na sporedu danes, zmagovalec lige pa bo znan najhitreje v četrtek, 12. 6. (po 4 tekmah) ali najkasneje 19. 6. (po sedmih tekmah).  Brezplačni vstop v dvorano bo možen dve uri pred vsako tekmo, v njej pa bo možno kupiti tudi pijačo in ob glasnem navijanju pogasiti morebitno žejo.

Razpored tekem:

  1. tekma: 5. junij, ob 02:00
  2. tekma: 8. junij, ob 01:00
  3. tekma: 10. junij, ob 02:00
  4. tekma: 12. junij, ob 02:00

Morebitne tekme:

  1. tekma: 14. junij, ob 02:00
  2. tekma: 17. junij, ob 02:00
  3. tekma: 19. junij, ob 02.00
Prebrano 2804 krat Nazadnje urejano na sreda, 23 marec 2016 21:39

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave