Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

sep  2012 07

Zaključen je javni poziv - 12sub-ob12 - Ensvet

Zaključen je javni poziv - 12sub-ob12 - Eko sklada za finančne spodbude ukrepom ure in ove občanom, ostali javni pozivi ostajajo odprti

 

V Uradnem listu Republike Slovenije dne 31. 8. 2012 je bil objavljen zaključek javnega poziva  Nepovratne finančne spodbude občanom za nove naložbe rabe obnovljivih virov energije in večje energijske učinkovitosti stanovanjskih stavb - 12SUB-OB12 - zaradi porabe razpoložljivih sredstev. Zadnji rok za oddajo vlog je bil 31. 8. 2012.

Ostali javni pozivi EKO sklada, objavljeni v letošnjem letu do nadaljnjega ostajajo odprti, tako tudi javni poziv Nepovratne finančne spodbude občanom za nove naložbe rabe obnovljivih virov energije in večje energijske učinkovitosti večstanovanjskih stavb - 13SUB-OB12 - .

Predmet javnega poziva 12SUB-OB12 so bile nepovratne finančne spodbude občanom za rabo obnovljivih virov energije in večjo energijsko učinkovitost stanovanjskih stavb na območju Republike Slovenije:

  • vgradnja solarnega ogrevalnega sistema v stanovanjski stavb,
  • vgradnja toplovodne kurilne naprave za centralno ogrevanje stanovanjske stavbe na lesno biomaso,
  • vgradnja toplotne črpalke za centralno ogrevanje stanovanjske stavbe in/ali pripravo sanitarne tople vode,
  • priključitev na daljinsko ogrevanje na obnovljiv vir energije ob prvi vgradnji sistema centralnega ogrevanja v starejši stanovanjski stavbi,
  • vgradnja lesenega zunanjega stavbnega pohištva v starejši stanovanjski stavbi,
  • toplotna izolacija fasade starejše eno ali dvostanovanjske stavbe,
  • toplotna izolacija strehe ali stropa proti neogrevanemu prostoru v starejši eno ali dvostanovanjski stavbi,
  • vgradnja prezračevanja z vračanjem toplote odpadnega zraka v stanovanjski stavbi,
  • gradnja ali nakup nizkoenergijske in pasivne stanovanjske stavbe,
  • nakup stanovanjske enote v večstanovanjski stavbi zgrajeni ali prenovljeni v pasivnem energijskem razredu.

Zaključuje se zgolj javni poziv 12SUB-OB12, na katerem se dodeljujejo nepovratne finančne spodbude za naložbe v enostanovanjskih in dvostanovanjskih stavbah ter v posameznih stanovanjih, medtem ko ostali javni pozivi do nadaljnjega ostajajo odprti.

Vlagateljem, ki so se nameravali prijaviti na javni poziv 12SUB-OB12, vendar pa vloge do dne 31. 8. 2012 niso uspeli oddati, svetujemo, da z oddajo vloge počakajo do objave novega tovrstnega javnega poziva za nepovratne finančne spodbude, ki bo predvidoma objavljen v začetku prihodnjega leta.

Pri tem je potrebno poudariti, da se bodo tudi na prihodnjih javnih pozivih EKO sklada nepovratne finančne spodbude dodeljevale samo za naložbe, ki ob oddaji vloge še ne bodo izvedene. V javnih pozivih je namreč pogoj, da naložba pred oddajo vloge ne sme biti izvedena.

Predmet javnega poziva 13SUB-OB12, ki je do nadaljnjega odprt, so nepovratne finančne spodbude občanom za rabo obnovljivih virov energije in večjo energijsko učinkovitost večstanovanjskih stavb na območju Republike Slovenije za nove naložbe v večstanovanjskih stavbah:

  • toplotna izolacija fasade
  • toplotna izolacija strehe ali stropa proti neogrevanemu prostoru
  • vgradnja naprave za centralno ogrevanje na obnovljiv vir energije
  • vgradnja termostatskih ventilov in hidravlično uravnoteženje ogrevalnega sistema

Osnovni pogoj za dodelitev nepovratne finančne spodbude je pravočasna in popolna vloga. Vlogo na javni poziv v imenu upravičenih oseb lahko vloži upravnik, ki upravlja stavbo, skupnost lastnikov, ki upravlja stavbo  ali pooblaščeni predstavnik upravičenih oseb.

Nova naložba je naložba, za katero je izvajalec naložbe investitorjem, ki financirajo naložbo in uveljavljajo pravico do nepovratne finančne spodbude, izdal ustrezen predračun za dobavo in izvedbo enega ali več navedenih ukrepov, ki bodo izvedeni v ali na večstanovanjskih stavbah.  Večstanovanjske stavbe so stavbe s tremi ali več stanovanji,  za gradnjo katere je bilo gradbeno dovoljenje izdano pred 1. 1. 2003.

Javni poziv 13SUB-OB12 velja do objave zaključka javnega poziva v Uradnem listu RS, vendar najkasneje do 31. 12. 2012.

 

Ostali javni pozivi za nepovratne finančne spodbude kot tudi javni pozivi za kreditiranje okoljskih naložb so na spletni strani EKO sklada: www.ekosklad.si

Informacije o javnih pozivih EKO sklada in drugih razpisih občani dobijo tudi v  Energetsko svetovalni pisarni na Jesenicah,  Cesta maršala Tita 7, osebno, po telefonu  04/586 39 87 ali po elektronski pošti Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Uradne ure energetskih svetovalcev v pisarni ENSVET na Jesenicah so ob torkih in četrtkih od 15. do 18. ure.

Prebrano 3758 krat Nazadnje urejano na četrtek, 04 oktober 2012 14:32

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave