Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
sep  2019 12

Obvestilo JEKO o preklicu ukrepa prekuhavanja vode

Podjetje Jeko d.o.o. obvešča uporabnike pitne vode mesta Jesenic, da na območju Mejnega platoja, Hrušice, Podmežakle do vključno Tomšičeve ulice prekuhavanje vode ni več potrebno. Ukrep prekuhavanja je z današnjim dnem preklican. 

Uporabnikom priporočamo, da pred prvo uporabo pitne vode izperejo hišno vodovodno omrežje. Čas izpiranja naj znaša najmanj 15 minut, po možnosti naj se izpira v sunkih s turbulentnim tokom.

Ukrep prekuhavanja pitne vode je bil izrečen na podlagi povišane motnosti, ki je bila posledica močnega nedeljskega naliva. Motnost je sicer do ponedeljka zjutraj že močno padla, ravno tako padavine, vendar se ukrepa prekuhavanje ne sme preklicati, dokler se z mikrobiološkimi analizami ne dokaže, da so parametri skladni s Pravilnikom o pitni vodi. Ukrep prekuhavanja je kratkoročni preventivni ukrep, ki so ga bili v podjetju JEKO dolžni izvesti. Ukrep prekuhavanja so preklicali po zaključenih analizah pitne vode, ki so pokazale da je voda zdravstveno ustrezna in primerna za uživanje. Za morebitne nevšečnosti se vam opravičujejo, obenem pa se zahvaljujejo za razumevanje.

Prebrano 2313 krat