Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

dec  2018 24

Slovo častne občanke občine Jesenice Stanke Geršak

V dneh, ko se poslavlja leto, se je v 99. letu poslovila tudi nekdanja športnica, kulturnica in častna občanka občine Jesenice gospa Stanislava Geršak.

Njeni plesni in telovadni nastopi so se začeli že pri petih letih, in sicer v okviru Katoliškega prosvetnega društva. Tekmovala je v vseh atletskih panogah – teku, skoku v daljino, skoku v višino, metanju krogle, diska in kopja –, ukvarjala se je tudi s smučanjem in nastopala v množičnih nastopih ob dnevu mladosti in ob predaji Titove štafete v Beogradu. Vseeno pa bo večini Jeseničanov ostala v spominu po njenem delu na področju kulture. Stanka Geršak je bila namreč zaljubljena v gledališče in tako je odigrala kar 86 vlog v 901 predstavi jeseniškega gledališča, režirala 23 predstav, od tega 15 mladinskih, lotila pa se je tudi vsega ostalega – v gledališču je igrala, recitirala, prevajala, pisala scenarije za proslave, šivala kostume itd. Skoraj štirideset let je bila v Železarni Jesenice zaposlena kot tajnica tehničnega direktorja, sicer pa je bila tudi tajnica pri prvih planiških skakalnih tekmah, na taborniški zvezi Slovenije in pokalu Vitranc. Poučevala je strojepisje in stenografijo pri Delavski univerzi Jesenice. Zaradi njenega bogatega prispevka k vsem omenjenim področjem je leta 2010 kot prva ženska prejela naziv častne občanke občine Jesenice.

Gospe Stanke Geršak se bomo na Občini Jesenice spominjali kot spoštovane dame bogatih izkušenj, ki je bila od ranih let vpeta in razpeta v vsa jedra jeseniškega družbenega in družabnega življenja, srčne ženske, ki je s svojo prisotnostjo bogatila okolje, in izredno prijetne gospe, ki se je, častitljivim letom navkljub, redno udeleževala kulturnih in drugih prireditev na Jesenicah, pri tem pa je vsem, ki so imeli čast spregovoriti z njo, znala nameniti nasmeh in prijazno besedo.

Vsem njenim najdražjim izrekamo iskreno sožalje.

Prebrano 2894 krat Nazadnje urejano na ponedeljek, 24 december 2018 17:04

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave