Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

nov  2017 03

Konec tedna popolna zapora ceste na odseku Hrušica–SBJ, obnovitvena dela na avtocesti v sklepni fazi

Obveščamo vas, da je od jutri, 4. 11. 2017, od 7.30, do nedelje, 5. 11. 2017, do predvidoma 17.00, zaradi asfaltiranja cestišča predvidena popolna zapora regionalne ceste R2 na odseku krožišče Hrušica–Splošna bolnišnica Jesenice. Obvoz bo speljan po avtocesti A2, kjer se bo med priključkoma Jesenice zahod in Jesenice vzhod v času popolne zapore mogoče peljati tudi brez vinjete.

Hkrati obveščamo, da so v sklepni fazi tudi obnovitvena dela na avtocesti A2 med priključkoma Jesenice zahod (Hrušica) in Jesenice vzhod (Lipce). V prihodnjih dneh bo promet že urejen po obeh polovicah avtoceste, vendar le po voznih pasovih, saj bosta prehitevalna zaprta zaradi zaključnih del. Zapora bo v celoti odstranjena predvidoma do 11. novembra 2017. 

 

Prebrano 5776 krat Nazadnje urejano na petek, 03 november 2017 13:20

2 komentarji

  • Komentiraj povezavo 0, 21.11.2017 07:16 od Občina Jesenice

    Spoštovani gospod Mrak, zahvaljujemo se vam za posredovano mnenje in vas hkrati obveščamo o odgovoru projektanta, v katerem je navedeno, da so praktično vsi elementi krožišča (premer, zavijalni radij, širina voznega pasu ...) nad minimalnimi merami. Ob tem velja opozoriti, da mora voznik pri vožnji uporabljati tudi pas granitnih kock v krožišču, ki je namenjen ravno vožnji vlačilcev, ter hkrati hitrost omejiti na minimum, saj je krožno križišče namenjeno tudi umirjanju prometa. Verjamemo, da bo prilagoditev vožnje skozi krožišče za nekatere voznike sprva predstavljala manjši izziv, vendar smo prepričani, da večjih težav ne bo in se bomo na novo ureditev vsi hitro navadili. Lep pozdrav.

    Prijavi
  • Komentiraj povezavo 0, 13.11.2017 11:29 od Stanislav Mrak

    Kot krajan Hrušice sem mnenja, da je krožišče na Hrušici preozko. Ne poznam sicer končne oblike, vendar je dejstvo, da je asfaltna površina v krožišču preozka in tudi dovozi v krožišče so preveč stisnjeni. Krožišče je preveč zaprto. V prometnih konicah bodo nastajali zastoji, ki bodo popolnoma blokirali naselje Hrušica, ker drugega izvoza iz vasi ni. Uvoz je možen preko "Kopavnika", izvoza pa ni! Nujno bi bilo potrebno preveriti mere krožišča, ki je za umirjanje prometa odločno preveč zaprto. LP

    Prijavi

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave