Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

sep  2017 13

Začetek prenove otroškega igrišča PIKA na Plavžu

Računalniški prikaz predvidene ureditve igrišča Računalniški prikaz predvidene ureditve igrišča

Občina Jesenice začenja projekt prenove štirih otroških igrišč v najbolj urbanizirani krajevni skupnosti Plavž na Jesenicah. Poleg samih igrišč bo izvedena tudi manjša urbana ureditev celotnega javnega prostora ob igriščih med stolpnicami. Najprej se bo začela prenova igrišča Pika med Cesto Cirila Tavčarja in Cesto revolucije, in sicer v drugi polovici septembra, zaključena pa bo do marca prihodnjega leta. Igrišče bo namenjeno otrokom vseh starostnih skupin, poleg pa se bo nahajal tudi prostor za odrasle.

Igrišče Pika se bo oblikovno in programsko povezovalo z drugimi igrišči v KS Plavž (Biba, Tim, Rožle). Predlog prenove oziroma nove ureditve igrišča so izdelali v projektivnem biroju Delavnica d. o. o., Vrhnika, dela na igrišču pa bo izvedla Lesnina MG oprema d. d., Ljubljana. Ti so o obnovi igrišča zapisali: »Elementi igrišča bodo razdeljeni v dva vsebinska sklopa deljena znotraj igrišča, za dve ciljni skupini glede na starost: igralna krožna ploščad s sistemskimi igrali za najmlajše in kombinirano igralo, namenjeno večjim otrokom. Vse skupaj se bo povezalo z gradniki, namenjenimi sedenju oziroma igram za odrasle - t.i. medgeneracijskem prostoru, ki bo zaokrožil celovitost igrišča oz. vzpostavil prostore srečanja. Otroška igrala bodo spodbujala motoriko, razvijala domišljijo, za igro vlog ... Igralni elementi so nameščeni v polja varnostnih podlag, ki so iz prodca primerne velikosti in globine. Posebna pozornost bo namenjena niveliranju terena z namenom ustvarjanja prijetnih prostorov za posedanje, skrivanje, lovljenje, itd., s poudarkom igranja za najmlajšo starostno skupino.«

V času gradnje bo občasno prihajalo do motenj parkiranja na posameznih parkiriščih in dostopa do posameznih stanovanjskih stavb, občasno pa bo na gradbiščih povečan hrup. V ta namen se prebivalcem okoliških stavb že vnaprej zahvaljujemo za razumevanje in potrpežljivost. Namen obnove je namreč, da bi se že prihodnjo pomlad lahko otroci vseh starosti že igrali na prenovljenem igrišču, odrasli pa družili v prijetno urejeni okolici igrišča.

 

Prebrano 3363 krat Nazadnje urejano na sreda, 13 september 2017 11:45

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave