Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
avg 2017 21

Dodatni prostori za Ljudsko univerzo Jesenice

Jesenice - Julija so se pričela izvajati ureditvena dela v novih oz. dodatnih prostorih Ljudske univerze Jesenice. Obstoječi prostori namreč ne zadoščajo za izvedbo vseh njihovih dejavnosti, prav tako želijo v sklopu projekta »Večgeneracijski Center Gorenjske« Jeseničanom zagotoviti prostor za neformalno druženje in skupnostno učenje v obliki tako imenovane »javne dnevne sobe«. Dela bodo dokončana predvidoma v septembru.

V začetku julija so se pričela izvajati ureditvena dela v novih oz. dodatnih prostorih Ljudske univerze Jesenice na lokaciji Delavska ulica 1. Po tem, ko se je iz prostorov v pritličju izselila ena od bank, je aprila 2017 prostore kupila Ljudska univerza Jesenice, ki svojo dejavnost v tem objektu sicer izvaja od 2010. Dela, ki jih izvaja podjetje Semago d.o.o. iz Tržiča, bodo dokončana predvidoma v septembru, ko sledi še dobava in montaža opreme oziroma pohištva ter predaja v uporabo. V času del se tako iskreno zahvaljujemo prebivalcem stanovanjskega dela objekta za njihovo razumevanje in potrpežljivost.

Ljudska univerza Jesenice sicer že od leta 1992 opravlja dejavnost izobraževanja odraslih in drugega izobraževanja za območje občin Jesenice, Žirovnica in Kranjska Gora, na podlagi pogodbe pa tudi za območje drugih občin. Oktobra 2016 se je prijavila na razpis za sofinanciranje projektov večgeneracijskih centrov na Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve in enake možnosti ter bila izbrana za sofinanciranje projekta »Večgeneracijski center Gorenjske«, ki se bo izvajal 5 let na področju celotne gorenjske regije. Ljudska univerza bo kot partner zagotavljala izvajanje aktivnosti v občinah Jesenice, Kranjska Gora, Žirovnica in Bohinj. 70 odstotkov ur bo izvedenih v občini Jesenice, projekt pa se bo izvajal v prostorih Ljudske univerze. Na Ljudski univerzi bodo poleg drugih uspešnih projektov v obdobju do leta 2022 kot nosilni partner izvajali tudi druga dva zelo obsežna projekta Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport in Evropskega socialnega sklada, in sicer »Center za pridobivanje temeljnih kompetenc Gorenjske« in »Center za svetovanje in vrednotenje zaposlenih Gorenjske«, zato so se znašli v prostorski stiski, saj obstoječi prostori, s katerimi upravljajo, ne zadoščajo za izvedbo vseh dejavnosti.

Prav tako bo v pridobljenih prostorih v sklopu projekta »Večgeneracijski Center Gorenjske« zagotovljen prostor za neformalno druženje in skupnostno učenje Jeseničanov v obliki tako imenovane »javne dnevne sobe«, v kateri bodo poleg učilnice na voljo tudi kuhinja, prostor za družabne igre in TV kotiček.

Prebrano 2348 krat Nazadnje urejano na četrtek, 07 julij 2022 13:01