Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
avg 2017 16

Osnovna šola Toneta Čufarja Jesenice bo dobila novo streho

Jesenice, 16. avgust – Jutri se začenja nadaljevanje energetske sanacije Osnovne šole Toneta Čufarja Jesenice, v sklopu katere bo v celoti zamenjana streha šole. Investicija je vredna 600.000 €, sredstva pa bo v celoti zagotovila Občina Jesenice iz svojega proračuna.

Na javnem razpisu izbrani izvajalec, podjetje ZIR d.o.o. iz Ljubljane, danes začenja s pripravo gradbišča za obnovo strehe Osnovne šole Toneta Čufarja Jesenice, predvidoma jutri pa bo začelo z dovozom materiala in operativnimi deli. Ocenjena vrednost investicije znaša 600.000 €, ki jih bo Občina Jesenice v celoti zagotovila iz svojega proračuna. Dela bodo izvedena do konca tega leta.

Projekt energetske sanacije največje jeseniške osnovne šole je Občina Jesenice z namenom učinkovitejše rabe energije v javnih objektih in zniževanja stroškov energentov začela v letu 2013. V tem letu je tako zamenjala okna in stavbno pohištvo (vrednost investicije je znašala nekaj manj kot 700.000 €, od česar je Občina Jesenice iz svojega proračuna prispevala 180.000 €, ostala sredstva pa je prejela s strani države), v sklopu projekta pogodbenega zagotavljanja prihrankov rabe energije pa je bilo zamenjanih pet toplotnih postaj s tremi novimi. Namen je bil dosežen, saj Občina samo zaradi tega ukrepa iz leta 2013 pri stroških ogrevanja prihrani približno 70.000 € letno.

Po letošnji obnovi strehe sledi še zadnji del energetske sanacije objekta, to je obnova fasade, ki jo načrtujemo naslednje leto, ocenjena vrednost tega dela investicije pa znaša dodatnih 550.000 €.

Prebrano 3269 krat Nazadnje urejano na četrtek, 17 avgust 2017 08:35