Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
jul  2017 12

Eko otoki in ločeno zbiranje odpadkov

Spoštovani,

Ločeno zbiranje odpadkov pomeni, da bomo skrbno ločevali različne vrste odpadkov, kot so papir, steklo, pločevinke in odpadna plastična embalaža, ter jih odlagali v zabojnike na posebnih zbirnih mestih - ekoloških otokih. En ekološki otok predstavljajo barvno razpoznavni zabojniki, vsi so tudi ustrezno označeni. Postavljeni so v bližini bivalnih objektov, večjih trgovskih centrov, šol in vrtcev.

Zakaj naj ločeno zbiramo odpadke?

  • Ker je med vsakodnevnimi odpadki veliko takšnih, ki jih je mogoče reciklirati - predelati v nove izdelke. S tem prihranimo pri energiji in ohranjamo naravne vire.
  • Da bi čim manj odpadkov odložili na odlagališče in tako čim manj obremenjevali okolje.
  • Ker bodo stroški odlaganja odpadkov odvisni od količine odloženih odpadkov. Več uporabnih odpadkov bomo izločili na ekoloških otokih, manj jih bo ostalo za odlaganje in nižja bodo stroški deponiranja odpadkov.
  • Da bomo prispevali k urejenemu in čistemu življenjskemu okolju. Z ločevanjem odpadkov se bomo aktivno vključili v varovanje narave in okolja.

Kosovni odpadki (kakor so na priloženih fotografijah) na eko otoke ne sodijo, temveč jih odložimo v Zbirnem centru Jesenice, ali pokličemo JKP Jeko d.o.o. z dopisnico, ki so jo prejela vsa gospodinjstva v občini, da kosovne odpadke zastonj odpeljejo.

Skrbimo za naše okolje. Hvala.

Prebrano 3540 krat Nazadnje urejano na ponedeljek, 20 julij 2020 15:16