Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

feb  2017 24

Rezultati ankete za upravljanje mestnih središč

Na spletni strani Občine Jesenice smo pred dobrim mesecem objavili anketni vprašalnik na temo upravljanja mestnih središč - TCM (Town center management). Namen anketnega vprašalnika je bil pridobiti mnenja  občanov  in obiskovalcev Jesenic kaj pogrešajo, s čim so zadovoljni oziroma nezadovoljni v mestu. Prav tako smo z vprašalnikom želeli pridobiti ideje in predloge za oživljanje mestnih središč in za boljšo kakvost življenja v mestu. Rezultati anketnega vprašalnika bodo v pomoč pri pripravi različnih strategij in ukrepov na področjih gospodarstva, prometa, urbanizma in tudi pri snovanju drugih politik v lokalnem okolju, ki bodo v naslednjih letih pripomogle k večji privlačnosti mesta in kakovosti življenja v njem.

Zahvaljujemo se vsem respondentov, ki ste sodelovali v tej anketi in nam z odogovori pokazali vaše poglede in razmišljanje o mestu.Vabimo vas, da si rezultate anketnega vprašalnika pogledate, poleg prilagamo tudi vprašalnik, ker je  nekatere rezultate  laže intepretirati skupaj z vpašanjem in ponujenimi odgovori. Na splošno pa lahko podamo nekaj ključnih ugotovitev:

Jesenice so prepoznavne v slovenskem prostoru in sicer najbolj po železarstvu in hokeju,
Jeseničani in drugi obiskovalci najbolj ubiskujejo trgovske centre,
najbolj pogost namen obiska Jesenic sta zaposlitev in šolanje,
najbolj pogosta vrsta obiska je obisk trgovin,
najbolj pogost odgovor pri obiskovanju lokacije prireditev je obisk prireditev na Stari Savi, na Trgu Toneta Čufarja in v Športnem parku Podmežakla
pri vprašanju o zadovoljstvu v mestu s posameznimi segementi, so bili najbolj pogosti oz.kritični odgovori, da je dogajanje v mestu slabo, prometna ureditev in parkirni režim sta srednje dobra,  čistoča dobra, gostinska ponudba srednje dobra in da najbolj pogrešajo kulturne in zabavne prirediteve,
pri vprašanju kaj si  želijo na Jesenicah, so bili odgovori respondentov dokaj jasni in sicer več javnih urejenih površin, nove in urejene kolesarske poti, rekreacijske poti, boljšo gostinsko in trgovsko ponudbo.

Prav zadnje navedbe respondentov kažejo na to, kaj je potrebno  za večjo privlačnost mesta in boljšo kakovost življenja.

Prebrano 2980 krat Nazadnje urejano na torek, 28 februar 2017 11:11

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave