Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
okt 2016 18

Poročilo z 12. redne seje Sveta KS Sava

Včeraj so se na svoji 12. redni seji sestali člani Sveta KS Sava.

Potrdili so zapisnik prejšnje seje Sveta KS ter obravnavali poročilo o praznovanju praznika krajevne skupnosti, ki je bil konec meseca septembra.

Svetniki so ugotovili, da so bile prireditve, ki so bile organizirane, dobro obiskane. Balinarskega turnirja – Memoriala Draga Tarmana se je udeležilo 30 tekmovalk in tekmovalcev. Vsi so prejeli malico, najboljši pa tudi medalje.

Srečanja na Pristavi se je udeležilo preko 200 krajanov in gostov iz drugih delov Občine Jesenice, od tega jih je veliko na Pristavo prišlo peš čez Dole. Po pijači in prigrizku dobrodošlice sta udeležence pozdravila predsednica Sveta KS Tina Repovž in župan Občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger. Po topli brezplačni malici so se lahko pomerili v družabnih igrah, ali pa se zavrteli ob zvokih ansambla Lajf. K dobremu vzdušju in prešerni volji je prispevalo tudi toplo in sončno vreme, ki je obiskovalce grelo do poznih popoldanskih ur.

Svetniki KS Sava so zato sprejeli sklep, da bodo tak koncept praznovanja ohranili tudi v bodoče.

Naslednja večja prireditev, ki bo organizirana v okviru akcij KS Sava in je že tradicionalna, pa bo novoletni sprejem za starejše krajane, ki bomo v letošnjem letu dopolnili 75 let in več. Tudi letos bo sprejem v banketni dvorani Kolpern, krajani pa bodo prejeli osebna vabila.

Kot vsa leta doslej, bodo svetniki krajane, ki se bodo udeležili sprejema, pogostili in obdarili, pripravili pa jim bodo tudi kulturni program in kratko projekcijo. Vse krajane, ki se zaradi bolezni ali onemoglosti sprejema ne bodo mogli udeležiti, pa bodo obiskali in obdarili na domu.

Svetniki so opozorili tudi na smeti - stiropor, ki je na bivši tržnici ostal za izdelovalci dinozavrov, ter na križišče pri odcepu za Podmežaklo, ki je nevarno, saj neuki in nepazljivi vozniki velikokrat zmotno zapeljejo kar na kolesarsko pot, ki jo zamenjajo za odcep proti podvozu.

Na obe zadevi bodo svetniki opozorili pristojne službe Občine Jesenice.

Prebrano 2658 krat