Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

maj 2016 16

Poročilo z 11. redne seje Sveta KS Plavž

Svet KS Plavž se je 10. 5. 2016 sestal na svoji 11. redni seji.

Uvodoma je povzel aktivnosti med obema sejama, ki so bile naslednje:

  • 23. 3. 2016 je Društvo za osteoporozo opravilo v prostorih KS Plavž UZ meritve kostne gostote na petnici, katerih se je udeležilo 55 krajanov.
  • V času od 11. do 16. aprila je potekala čistilna akcija, v kateri je sodelovalo 87 krajanov.Ocenjujemo, da je bila letošnja čistilna akcija KS Plavž zelo uspešna, saj so se je udeležili številni krajani, med katerimi so bili zastopani predstavniki vseh starostnih skupin. Kljub temu, da JEKO-IN vzorno skrbi za javne površine, ocenjujemo, da tovrstne akcije pripomorejo k druženju krajanov in osveščanju o pomembnosti urejenega in čistega okolja.
  • Na športnih igrah KS v občini, ki jih je v letošnjem letu organizirala KS Hrušica, je naša krajevna skupnost zopet osvojila prehodni pokal.
  • Pogodbe za najem vrtičkov je do seje podpisalo 118 najemnikov od 208.
  • JEKO-IN je na naš predlog v mesecu aprilu zasadil drevesa in grmičevje, predvsem na mestih, na katerih je bilo v lanskem letu odstranjeno drevje.
  • Komunalna direkcija nam je posredovala informacijo o izvedenih delih in izdanih soglasij na našem področju.
  • Članom sveta je bila posredovana informacija o odobritvi podaljšanega obratovalnega časa za dva gostinska lokala.

V nadaljevanju je Svet obravnaval priprave na praznovanje krajevnega praznika, ki bo 1. 7. 2016 v Spominskem parku (razpis za priznanje KS, organizacija proslave, ipd). Ob tej priliki so se tudi člani Sveta dogovorili, da bo vsakoletni pohod v Planino pod Golico v letošnjem letu organiziran v septembru.
Na pobudo Sveta za varstvo uporabnikov javnih dobrin, da vsaka KS izdela predlog morebitnih parkirnih prostorov, kjer bi lahko uvedli modro cono, je svet KS Plavž predlagal, da se postopno uvede modro cono na parkirišču med Lekarno Plavž in trgovino »Čufar«.
Obravnaval je tudi pobude Stanovanjskega podjetja o določenih komunalnih sanacijah, ki so bile uvrščene v plan komunalnih del KS Plavž za leto 2017, pobudo Splošne bolnišnice Jesenice ter pobudo krajana naselja Žerjavec, ki je bila v tem času že realizirana.
Člani sveta so posredovali strokovnim službam naslednje pobude:

  • nabava ustreznih zabojnikov za smeti
  • označitev potoka Jesenice
  • omejitev hitrosti v naselju Murova ter omejitev vožnje z motornimi vozili po Razgledni poti.
  • proučitev možnosti, da ob budnici za 1. maj Pihalni orkester Jesenice-Kranjska Gora igra tako, kot je bilo včasih po stari Titovi cesti (od sodišča do Kosove graščine).
Prebrano 2344 krat Nazadnje urejano na sreda, 18 maj 2016 14:56

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave