Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

okt 2015 09

Informacija iz 6. redne seje sveta KS Blejska Dobrava

Šesta redna seja Sveta krajevne skupnosti Blejska Dobrava je bila v četrtek 27. avgusta 2015, v prostorih krajevne skupnosti Blejska Dobrava.

Svet KS Blejska Dobrava je najprej pregledal realizacijo sklepov iz zadnje seje.

Vsi sklepi so bili realizirani in potrjeni.

Predsednik je podal še naslednje informacije:

  • V obdobju med sejama je bilo pridobljeno ustno soglasje za prestavitev oglasne deske pred KS, ki jo je JEKO – IN že prestavil in uredil okolico.
  • vaško korito se mora hidro izolirati, dobiti moramo mrežo za prekritje, potem se bo lahko vanj natoči voda;
  • izgradnja pločnika pri hiši Blejska Dobrava 50 ni možna, ker stanovalci niso lastniki zemljišča in se bo tu urejalo v okviru obnove celega odseka ceste.

Svet je na seji po predstavitvi poteka razpisa za podelitev priznanj krajevne skupnosti dobil dva predloga in sicer: predlog PGD Blejska Dobrava za podelitev priznanja krajevne skupnosti gospodu Valentinu Razingerju in predlog Sveta KS za podelitev priznanja krajevne skupnosti gospe Štefaniji Muhar. Oba predloga sta bila potrjena. Podelitev se opravi ob praznovanju krajevnega praznika. 

Pripravljen je bil letni finančni načrt Krajevne skupnosti in letni program komunalnih del v krajevni skupnosti. Oba dokumenta bosta poslana občinski upravi.

Člani Sveta KS so bili seznanjeni s Sklepom o javni razgrnitvi OPN, ki traja od 31. avgusta do 2. oktobra 2015. Dokumenti so v prostorih krajevne skupnosti Blejska Dobrava oziroma na hodniku pred dvorano

Zaradi pogostih golosekov zaradi žledoloma in lubadarja na območju Vrš, obstaja velika nevarnost proženja plazov. V zvezi s tem se pristojnim službam Občine Jesenice pošlje pisno zaprosilo za pridobitev strokovnega mnenja o možnih plazovih in nevarnostih za krajane. Po prejemu odgovora bodo o ugotovitvah obveščeni krajani. 

S septembrom se začne prva faza gradbenih del na igrišču za šolo. Dela se dokončajo spomladi 2016.

Na seji je bila podana pobuda za pregled gasilnih aparatov, ki jih imajo krajani doma. Akcija bo izvedena v oktobru.

 

Anton Hribar
predsednik Sveta
KS Blejska Dobrava

Prebrano 1486 krat Nazadnje urejano na petek, 09 oktober 2015 12:14

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave