Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

sep  2015 09

Obvestilo o začetku izvedbe raziskav v Prireditvnem centru

Prihodnji teden, predvidoma v torek, 15., in sredo, 16. 9. 2015, bo Gradbeni inštitut ZRMK iz Ljubljane pričel z izvedbo raziskav v Prireditvenem centru, tj. na lokaciji knjižnice, gledališča, kina, radia in gostinskega lokala na Trgu Toneta Čufarja. Izvedena bosta preveritev temeljenja in kvalitete temeljnih tal ter pregled in izvedba preiskav obstoječe konstrukcije z oceno stanja objekta ter s predlogi in smernicami za sanacijo.

Projekt Preureditev Prireditvenega centra Jesenice je sicer vključen v Načrt razvojnih programov za obdobje 2015–2018. Občina Jesenice je v letu 2014 naročila izdelavo idejne zasnove, v proračun Občine Jesenice za leto 2015 so vključena sredstva, predvidena za izvedbo omenjenih raziskav in izdelavo ustrezne dokumentacije glede možnosti preureditve Prireditvenega centra (proučitev možnosti preureditve obstoječe kino dvorane za potrebe knjižnice ter hkrati povečanje gledališke dvorane in števila sedežev, s čimer bi zagotovili uporabo gledališke dvorane tako za gledališke kot tudi kino predstave). Izvedene raziskave bodo predstavljale podlago za odločitve glede nadaljnjih investicijskih aktivnosti v zvezi z investicijo.

Obiskovalce oz. uporabnike vljudno prosimo za razumevanje, točen datum izvedbe raziskav, ki bodo predvidoma potekale dva dni, pa bomo objavili naknadno tudi na spletnih straneh Občine Jesenice, knjižnice in gledališča. Izvajalec se bo po najboljših močeh potrudil, da bo izvedba del čim manj moteča.

Prebrano 1565 krat Nazadnje urejano na sreda, 09 september 2015 15:17

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave