Skok na osrednjo vsebino

Obvestila za javnost

mar  2015 28

Projektu Ura za zemljo se pridružuje tudi Občina Jesenice

Danes ob 20:30 bodo posamezniki, podjetja, vlade in lokalne skupnosti po vsem svetu za eno uro ugasnili luči. Gre za mednarodni projekt Ura za Zemljo, ki teče od leta 2007, njegov pobudnik pa je nevladna organizacija Svetovni sklad za naravo (World Wildlife Fund – WWF), ena največjih in najbolj spoštovanih svetovnih neodvisnih organizacij za okolje. WWF ima skoraj pet milijonov privržencev, ki aktivno delujejo v več kot 100 državah. Poslanstvo WWF je zmanjšanje uničevanja naravnega okolja, promoviranje zmanjšanja onesnaževanja in neekonomične potrošnje ter ustvarjanje prihodnosti, v kateri bi ljudje živeli v harmoniji z naravo, ohranjali biološko raznovrstnost in uporabljali obnovljive vire energije.

V času Ure za Zemljo ugasnejo tudi luči, ki sicer osvetljujejo svetovne znamenitosti, kakršne so Eifflov stolp, cerkev Notre Dame, velike piramide v Egiptu, operna hiša v Sydneyju idr., lani pa se je tej akciji na poziv koordinatorja v Sloveniji, OŠ Mihe Pintarja Toleda Velenje, pridružilo tudi 40 slovenskih občin.

V podporo prizadevanjem za dvig zavesti o podnebnih spremembah, pomenu varčevanja z električno energije in vzpostavljanja nizkoogljičnega gospodarstva, se projektu letos pridružuje tudi Občina Jesenice. Danes bodo tako med 20:30 in 21:30 ugasnjeni reflektorji občinske stavbe in javna razsvetljava na parkirišču pred stavbo Občine Jesenice in Upravne enote Jesenice.

K sodelovanju vljudno vabimo tudi posamezniki, ki lahko v svojih gospodinjstvih ob 20:30 za eno uro ugasnejo luči in druge elektronske in električne naprave, ki niso nujno potrebne, ter tako podprejo projekt.

Prebrano 1413 krat Nazadnje urejano na sobota, 28 marec 2015 10:09

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave