Skok na osrednjo vsebino

Novice

150  planincev  se je v nedeljo, 25. junija, na dan dneva državnosti, v slabem in deževnem vremenu udeležilo osmega pohoda na Golico v skupni organizaciji Občine Jesenice in  Planinskega društva Jesenice.

Potem ko je aprila na Jesenicah potekala zaključna konferenca mednarodnega projekta RECALL, v sklopu katerega so proučevali plazovito območje Potoška planina nad Koroško Belo, so aktivnosti in rezultate projekta predstavili tudi krajanom Koroške Bele. Sestanka se je udeležilo 33 ljudi, poleg njih pa sta bila prisotna tudi podžupan Jesenic Miha Rebolj in poveljnik civilne zaščite občine Jesenice Igor Arh.

Od 15. do 16. junija 2017 je na Bledu v Festivalni dvorani potekal Blejski vodni festival, katerega namen je bil nagraditi in povezati različne organizacije, mednarodne strokovnjake, aktiviste, filmske ustvarjalce, gospodarstvo, politiko, šole in širšo javnost. Dobri primeri so bili letos prvič, v sodelovanju z Ministrstvom za okolje in prostor iz Slovenije, Hrvaške in Srbije, tudi nagrajeni. Tako je nagrado za najbolj okusno vodo 2017 prejela Občina Jesenice. Anketa, v kateri so uporabnike spraševali o tem, katera voda jim je po okusu najboljša, je potekala preko FB strani organizatorja Blejskega vodnega festivala in sicer je tekmovalo več kot 19 občin iz Slovenije.  Nagrado je v imenu Občine Jesenice prevzel upravljavec vodovodnega omrežja, podjetje JEKO, d.o.o.

Uradna stran festivala: Blejski vodni festival

Župan Tomaž Tom Mencinger je s podžupanoma Vero Pintar in Mihom Reboljem v ponedeljek, 19. junija 2017, v dvorani Kolpern sprejel najboljše letošnje učence in dijake jeseniških osnovnih in srednjih šol.

Občino Jesenice je danes obiskala britanska veleposlanica v spremstvu svojih najožjih sodelavcev za področje gospodarstva in trgovine med Slovenijo in Veliko Britanijo.

Gradbena dela na obvozni cesti mimo Lipc se zaključujejo, promet po njej pa bo lahko stekel, ko bodo pridobili uporabno dovoljenje. Na Občini Jesenice ga pričakujejo v dobrem mesecu dni.

Tudi v letošnjem letu je Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu v mesecu marcu 2017 izvedel nagradno igro za starejše skupine iz vrtcev, ki se nahajajo v občini Jesenice.

Otroci so v risbah namenili posebni poudarek varnosti v prometu (uporabi čelade, luči, zvoncev na kolesih, semaforjem itd).
Veliko risb je bilo narisanih  zelo natančno in skrbno, tako da je bila izbira najboljših res težka.

Predstavniki Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu so najboljšim avtorjem risbic namenili posebne nagrade – kolesarske čelade, pohvale in odsevne igrače.

Seznam avtorjev najboljših risbic:

1.    HANA BREMEC, DO IVANKE KRNIČAR
2.    NACE ŠKUFCA, DO IVANKE KRNIČAR
3.    ROK AHEC, DO IVANKE KRNIČAR
4.    LORA STRUNA, DO IVANKE KRNIČAR
5.    ANŽE REŠKOVAC,  DO IVANKE KRNIČAR
6.    ERAZEM MANDELJC, DO IVANKE KRNIČAR
7.    ŽAN GRILC, DO IVANKE KRNIČAR
8.    MATEJA KRIŽNIK (ENOTA HRUŠICA)

Vsem nagrajencem nagradne igre in mentoricam nagrajenih otrok iskreno čestitamo!
Risbice bodo razstavljene na Policijski postaji Jesenice.
Prilagamo tudi nekaj fotografij risbic in utrinkov s podelitve nagrad.

Namen enodnevne ekskurzije v Goriška brda je bil v prvi vrsti, da se spoznamo med seboj, družimo ter zabavamo, po drugi strani pa si izmenjamo izkušnje, s tem pa želimo invalidnim osebam pomagati pri vključevanju v normalno življenjsko okolje, naučiti jih samostojnega in neodvisnega življenja ter osamosvajanja od staršev, po drugi strani pa pridobivanje novih izkušenj v različnih okoljih in situacijah.

Več o poročilu med priloženimi dokumenti.

Uporabne povezave