Skok na osrednjo vsebino

Novice

V sklopu praznovanja občinskega praznika se je v ponedeljek 13. 3. 2017 v kinu Železar odvijal že 17. tradicionalni Kviz o zgodovini mesta Jesenice, na katerem so svoje poznavanje Železarske dediščine Jesenic preizkusile štiri ekipe mlajših osnovnošolcev, štiri ekipe starejših osnovnošolcev ter po dve ekipi dijakov Gimnazije in Srednje šole Jesenice.

Kviz, ki ga tradicionalno pripravljata Gornjesavski muzej Jesenice in Zavod za šport - Mladinski center Jesenice, izvedba pa poteka ob podpori Gledališča Toneta Čufarja Jesenice, je bil tudi letos odlično sprejet.

Konec novembra smo v sklopu izdelave celostne prometne strategije za občino Jesenice zaključili z zbiranjem anketnih vprašalnikov o prometu in javnih površinah v občini Jesenice, ki so nam bili v veliko pomoč pri iskanju rešitev na dejanske izzive, s katerimi se soočajo prebivalci in obiskovalci občine.

V anketi je sodelovalo nad 600 občanov. 183 sodelujočih, ko so oddali veljavno izpolnjen anketni vprašalnik, se bo na zaključni prireditvi potegovali za privlačne nagrade:

Izdelovalci CPS OJ podarjajo:

  1. nagrada: (1x) kolo
  2. nagrada: (1x) skiro
  3. nagrada: (3x) odsevnik za kolo

Občina Jesenice podarja:

20× brezplačna uporaba sistema za izposojo koles JesNICE bikes za leto 2017
1× 2 nočitvi v počitniški hiši v Termah Čatež
7× dnevna vstopnica za kopališče Ukova
10× družinska vstopnica za Gornjesavski muzej na Jesenicah
1× 2 vstopnici za gledališko predstavo Peep show
1× 2 vstopnici za Pomladni koncert pihalnega orkestra

 

 

V priloženem dokumentu je predlog Celostne prometne strategije občine Jesenice, ki ga bo obravnaval tudi Občinski svet občine Jesenice na seji v mesecu marcu in maju. Celostne prometne strategije obsega tudi akcijski načrt, s katerim bomo poskušali v občini Jesenice spodbuditi bolj trajnostne oblike mobilnosti.

Vabimo vas, da predlog preberete in vaša opažanja, pripombe in predloge do 15. aprila 2017, posredujete na elektronski naslov Občine Jesenice na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., v zadevo vpišite ključne besede "CPS - pripombe na predlog".

Hvala lepa za vaše sodelovanje.

Uporabne povezave