Skok na osrednjo vsebino

Novice

Namen izleta v Novo Gorico je bil v prvi vrsti, da se spoznamo med seboj, družimo ter zabavamo, po drugi strani pa si izmenjamo izkušnje, s tem pa želimo invalidnim osebam pomagati pri vključevanju v normalno življenjsko okolje, naučiti jih samostojnega in neodvisnega življenja ter osamosvajanja od staršev, po drugi strani pa pridobivanje novih izkušenj v različnih okoljih in situacijah.

 

Celotno poročilo si lahko ogledate v priloženem dokumentu,

Predmet poziva je sofinanciranje javnega kulturnega programa pihalnega orkestra v letu 2017, ki ga izvaja kulturni izvajalec, katerega ustanovitelj ni država ali lokalna skupnost, je pa njegovo delovanje v javnem interesu Občine Jesenice, opredeljenim v Lokalnem programu za kulturo občine Jesenice 2017 – 2020.

Pred dnevi je iz ekološkega otoka na Verdnikovi ulici Podmežaklo izginil moder zabojnik za papir. Našli smo ga v reki Savi.
To je sedaj v roku dveh mesecev že drugi zabojnik iz te lokacije, ki je končal v reki Savi, in za katerega bo ponovno potrebna intervencija gasilske službe.

Prosimo povzročitelje, da se takšnih dejanj v dobro vseh občanov vzdržijo.
Vse občane pa prosimo, da v kolikor opazijo vandalizem, da ga takoj prijavijo na Policijsko postajo Jesenice ali na Medobčinski inšpektorat in redarstvo, da bomo lahko ustrezno ukrepali.

Jesenice, 27. 1. 2017 – Na januarski seji Občinskega sveta občine Jesenice so svetnice in svetniki obravnavali 23 točk dnevnega reda. Osrednje točke dnevnega reda so bile spremembe odlokov s področja športa, gospodarstva ter s področja turističnih in tradicionalnih prireditev. Občinski svet je obravnaval tudi predlog sprememb Odloka o ustanovitvi JEKO-IN, javnega komunalnega podjetja, d.o.o., Jesenice in Elaborat o oblikovanju cene izvajanja storitev gospodarske javne službe za obdelavo določenih vrst komunalnih odpadkov v Centru za ravnanje z odpadki Mala Mežakla na Jesenicah. Svetniki so na seji potrdili mandat novi članici Občinskega sveta, imenovali novega člana Odbora za proračun in finance ter potrdili prejemnike letošnjih priznanj Občine Jesenice.

Sklic 18. seje Občinskega sveta sklica 2014 - 2018

V četrtek, 19. 1. 2017, je bil v gledališču Toneta Čufarja na Jesenicah že četrti dobrodelni koncert Sprostite dobroto v sebi, ki so ga letos organizirali dijaki 3.b pod vodstvom Katjuše Krupenko. Z zbranimi prostovoljnimi prispevki bodo pomagali sovrstnikom iz socialno šibkejših družin pri nakupu šolskih potrebščin, sofinanciranju šolskih ekskurzij in drugih dejavnosti.


Dijaki so z lepimi plakati  povabili dijake, starše, učitelje in občane, naj pridejo na koncert in prispevajo nekaj evrov v šolski sklad. Prišlo je veliko ljudi, dvorana gledališča Toneta Čufarja je bila polna. Nastopili so pevci, glasbeniki, plesalke, pesnica in gimnazijski pevski zbor, naši nekdanji, sedanji in morda celo bodoča dijakinja.  S svojimi izjemnimi nastopi so zablesteli. Posamezne točke  sta povezovala dijakinja Zala Peternel in nekdanji dijak Andraž Pavlič.

Mladi so združili moči, da bi pomagali svojim manj srečnim vrstnikom. Zelo smo ponosni nanje.

Nastopili so:

  • Matija Sirc in Domen Mirtič Dolenec
  • Neža Ribnikar
  • Lana Jensterle, Tjaša Prezelj in Ivana Tušek
  • Ema Prusnik Lotrič in Jože Petek
  • Primož Mirtič Dolenec in Gajst`n band
  • Gimnazijski pevski zbor
  • Nina Smolej
  • Jaka Dolžan Lukežič
  • Martin Jakopič
  • Manca Ropret
  • Maja Pogačar
  • David Brelih in Matic Kos
  • Val Mihelčič in Martin Ravnik
  • Danaja Križanič
  • Klemen Kelih
  • Alja  Wolte Sula

 Razredu 3. b in vsem nastopajočim hvala za čudovit koncert.

Od petka, 13.1.2017, sta odprta dva razpisa:

JAVNI RAZPIS v okviru izbora operacij "Pridobivanje dodatnih znanj za mlade na področju kulturnih dejavnosti v okviru JSKD:

a) DOPOLNILNA IZOBRAŽEVANJA za delo/zaposlovanje v kulturi 2017"

Predmet razpisa je vključitev brezposelnih mladih oseb do vključno 29. leta v različna dopolnilna izobraževanja na področju kulturnih dejavnosti z namenom izboljšanja dostopa do čim prejšnje in kakovostnejše zaposlitve na področju kulture.

http://www.jskd.si/financiranje/ess/2017/razpis_subvencije_2017.htm

 

JAVNI RAZPIS v okviru izbora operacij "Pridobivanje dodatnih znanj za mlade na področju kulturnih dejavnosti v okviru JSKD:

b) SUBVENCIJE ZA DELODAJALCE"

Predmet razpisa je izbor ponudb delodajalcev za izvedbo projekta v okviru programa vključevanja brezposelnih mladih oseb do vključno 29. leta v subvencionirano zaposlitev za delo na področju kulturnih dejavnosti za obdobje najmanj 9 mesecev.

http://www.jskd.si/financiranje/ess/2017/razpis_subvencije_2017.htm

 

 
 

Ministrstvo za okolje in prostor seznama dimnikarskih družb in dimnikarjev objavlja v skladu z Zakonom o dimnikarskih storitvah (Uradni list RS, it. 68/16, v nadaljevanju: ZDimS). Gre za prvi seznam, ki je pripravljen na podlagi seznamov izdanih ter dokončnih dovoljenj in licenc, ki so ga ministrstvu sporočile upravne enote, ki licence in dovoljenja podeljujejo. Seznam bo sproti, praviloma vsaj tedensko, ažuriran.

Krajevna skupnost Plavž deluje v taki obliki  od 10.10.2014, ko so se na osnovi referenduma, združile tri krajevne skupnosti v eno.

Področje krajevne skupnosti predstavlja v dveh tretjinah bivalno okolje, le eno tretjino zavzemajo predvsem ustanove (ZD, bolnica, sodišče ), trgovine in manjša podjetja.

DEMOGRAFSKI PODATKI

Krajevna skupnost Plavž je največja krajevna skupnost v občini Jesenice in šteje 7.105 krajank in krajanov ali 32,5% vseh prebivalcev (21.839) občine. V primerjavi z letom 2014 je v KS  manj 247 prebivalcev večinoma na račun zmanjševanja števila prebivalcev v delovno aktivni dobi. Je tudi najbolj gosto naseljen del občine, saj je gostota prebivalstva v KS Plavž 2.745 oseb/km2, medtem ko znaša gostota prebivalcev za celo občino 288 oseb/km2. Glede na geografsko lego ni možno na področju KS Plavž določiti nek prostor, ki bi služil kot center KS.

Iz strukture prebivalcev po starosti v Občini Jesenice lahko sklepamo, da je v KS kar 47% krajanov (starejši, mlajši), delovno neaktivnih, oziroma 2% več kot v primerjalnem obdobju leta 2014.

 

Več informacij v priloženem poročilu.

Štirinajsta redna seja Sveta krajevne skupnosti Blejska Dobrava je bila 15. decembra 2016, ob 14.00, v posebni sobi gostilne Pr Jurč, na Blejski Dobravi.

Z uporabo kamina v stanovanju ustvarjamo prijetno bivanje in toplotno ugodje. Lahko pa bivanje postane manj prijetno in tudi nezdravo, če se poraba kisika za dihanje in gorenje ne nadomesti v zadostni meri. S kurjenjem kamina oz. kurilne naprave, ki je nameščena v bivalnem prostoru in je odvisna od zraka v prostoru, se zelo poveča tveganje, da postane zrak preobremenjen z ogljičnimi oksidi.

Glavni vzrok neželene vlage na površini gradbenih konstrukcij je prekomerna vlažnost v prostoru, ki je lahko posledica bivalnih navad, nepravilnega prezračevanja in ogrevanja. Nadalje gre lahko za neugodno geometrijo stikov konstrukcij stavbe,  uporabo manj primernih materialov in podobno. Toda v praksi se običajno srečujemo s kombinacijami od nepravilne gradbene zasnove posameznih delov stavbe, napak pri gradnji, nepravilnega prezračevanja in ogrevanja do napak pri uporabi prostora.

Na podlagi 8. člena Pravilnika o dodeljevanju sredstev občinskega proračuna za programe in projekte s področja kulturne dejavnosti (Ur. list RS, št. 84/2012), objavljam naslednji

 

JAVNI RAZPIS ZA DODELITEV SREDSTEV ZA PROGRAME S PODROČJA LJUBITELJSKE KULTURNE DEJAVNOSTI V LETU 2017

    

I.    Naročnik javnega razpisa:

Naročnik javnega razpisa je Občina Jesenice, Cesta železarjev 6, 4270 Jesenice.

II.   Nameni, za katere se dodeljujejo sredstva:

sofinanciranje kulturnih programov ljubiteljskih kulturnih društev in zveze kulturnih društev v občini Jesenice v letu 2017.

Uporabne povezave