Skok na osrednjo vsebino

Novice

VABILO
CŠOD dom TRILOBIT
Vas vabi na dan odprtih vrat ob krajevnem prazniku

V soboto 3.9.2016 bo v domu Trilobit (Javorniški Rovt 26) potekala gasilska mokra vaja z gašenjem objekta in reševanjem otrok iz goreče stavbe z avto-lestvijo. Vaja se prične ob 10.00.

Ob tej priložnosti bomo zaposleni CŠOD do 13.00 ure omogočili otrokom, mladini in staršem veslanje s kanuji po jezeru, plezanje po umetni steni in streljanje z loki.

Lahko si pogledate zbirko kamnin in fosilov v domu ter naredite odlitek fosila.

 

Vljudno vabljeni!

                                              Zaposleni v domu Trilobit.

Koča Planinskega društva Jesenice na Golici se je v soboto, 20. avgusta, pomembno vpisala v zgodovino. Dan je zaznamoval množičen obisk občank in občanov občine Jesenice ter številnih ljubiteljev gora od vsepovsod, ki so se udeležili Dneva Jeseničanov na tej priljubljeni postojanki. Številni so se najprej povzpeli na 1835 metrov visok vrh v Karavankah. Ponudil se jim je čudovit pogled na Julijske Alpe z očakom Triglavom in na širšo Gorenjsko, sosednjo Koroško pa je v precejšnji meri prekrivala megla. Po vrnitvi z vrha so se zbrali ob koči na Golici na tradicionalnem Dnevu Jeseničanov. Člani Planinskega društva Jesenice z njim želijo predvsem vse spodbuditi, da dan preživijo v lepi gorski naravi v osrčju Karavank. Letos jim je to več kot odlično uspelo, saj je bilo na planinskih poteh in pri koči okoli 1500 ljudi. Le ob otvoritvi koče leta 1984 jih je bilo več. Z Dnevom Jeseničanov se tudi spomnijo nekdanjega predsednika in najbolj zaslužnega za izgradnjo koče Janeza Košnika. Lepo dobrodošlico sta vsem zaželela, v imenu Planinskega društva Jesenice predsednik Vlado Hlede in v imenu Občine Jesenice direktorica občinske uprave mag. Valentina Gorišek. Vrhunec dneva je bil nastop ansambla Saše Avsenika, ki se je že drugič odzval na povabilo domačih planincev. V triurnem nastopu je navdušil vse, s Polko na Golici in številnimi drugimi vedno zimzelenimi polkami in valčki ansambla bratov Avsenik.

Na Mežakli so v soboto slavnostno odprli prenovljen kulturni spomenik – malo partizansko bolnišnico. Trak je kar s skalpelom prerezal jeseniški podžupan Miha Rebolj.

V sredo, 3. 8. 2016 zvečer se je 13 kolesarjev in 10 spremljevalcev odpravilo na 240km dolgo pot od Jesenic do letovišča Pinea v Novigradu. Kolesarji so tokrat poganjali legendarna Pony kolesa(20 col).
V otroško letovišče Pinea Novigrad so srečno prispeli v petek dopoldne, ko so zbrana sredstva iz vseh letošnjih dobrodelnih prireditev tudi simbolično prenesli predsedniku ZDMP Jesenice, g. Milošu Jenkoletu. Ekipo je v letovišču pozdravil podžupan Miha Rebolj, ki se jim je zahvalil za njihov vložen trud ter veliko srce.

V dvorani  Kolpern na Stari Savi je bila v ponedeljek, 1.avgusta 2016  proslava  ob Spominskem dnevu občine Jesenice. Občina Jesenice in ZB NOV Jesenice sta počastila spomin na 1. avgust leta 1941, ko se je Cankarjeva četa na Obranci na Mežakli spopadla z Nemci. To je bil prvi oboroženi boj partizanov na Gorenjskem. Slavnostni govornik, član Državnega sveta Republike Slovenije mag. Stevo Ščavničar je med drugim opozoril na različna vrednotenja in poglede na dogodke pred tri četrt stoletja. Dotaknil se je tudi aktualnih problemov sodobnega časa  doma in v svetu.

Kulturni program je bil v pesmi in besedi obarvan s spomini na čas narodno osvobodilnega boja. Marjetka Popovski iz Izole je zapela znane partizanske pesmi, gledališki igralec Bojan Dornik je recitiral pesmi Mihe Klinarja, Srečka Kosovela in Mateja Bora. 

Uporabne povezave