Skok na osrednjo vsebino

Novice

Učenci in učitelji Osnovne šole Poldeta Stražišarja so v petek 24.06.2016 proslavili tako zadnji dan šolskega pouka kot tudi otvoritev prenovljenega zunanjega asfaltiranega športnega igrišča. Ob tej priložnosti so pripravili tudi kulturni program pred Dnevom državnosti.

Po končanem kulturnem programu je sledila otvoritev prenovljenega zunanjega asfaltiranega športnega igrišča, ki sta ga uradno otvorila župan Občine Jesenice, Tomaž Tom Mencinger in ravnateljica Osnovne šole Poldeta Stražišarja, Aleksandra Valančič.

Poleg prenovljenega zunanjega asfaltiranega športnega igrišča se nahaja tudi šolski vrt, katerega vzpostavitev je sofinanciralo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Za šolski vrt, ki je letos že obrodil prve pridelke skrbijo učenci Osnovne šole Poldeta Stražišarja.

Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili tudi izvajalcu, Kovinar Gradnje ST d.o.o. in gradbenemu nadzoru Slavko Bassanese s.p..

Več slik si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Več slik iz otvoritve

Sedmega pohoda  na Golico v organizaciji Občine Jesenice in Planinskega društva Jesenice se je  na praznik dneva državnosti udeležilo štiristo planincev in drugih ljubiteljev gora. Veliko je bilo stalnih, ki se pohoda udeležijo vsako leto, več je bilo tudi novih. Na pot so odšli od Fenca v Planini pod Golico  po osrednji označeni planinski poti, ki so jo lani in letos markacisti Planinskega društva Jesenice obnovili. Ob vrnitvi nazaj z vrha je bilo pri koči  Planinskega društva Jesenice  družabno srečanje. Zbranim sta praznične besede  namenila podžupan Občine Jesenice, g. Miha Rebolj, in predsednik Planinskega društva Jesenice, g. Vlado Hlede. Za vedrejše razpoloženje je s harmoniko poskrbel  g. Uroš Železnik, pridružila se mu je ga. Marjana Komel, ki je zaigrala na hišno harmoniko.
V pripravljenosti so bili kot vedno na vseh dosedanjih pohodih člani Društva gorske reševalne službe Jesenice. Njihova pomoč ni bila potrebna, saj so se vsi varno vrnili v dolino.

Ob zaključku letošnjega šolskega leta je župan občine Jesenice g. Tomaž Tom Mencinger v dvorani Kolpern na Stari Savi  pripravil sprejem za učence osnovnih šol in dijake srednjih šol, ki so ves čas šolanja imeli  odličen uspeh.

Občina Jesenice se zavzema, da bi gospodarskim družbam in podjetnikom z območja občine v okviru možnosti omogočila nastop na trgih drugih držav. Po slabo obiskani prvi okrogli mizi v Kosovi graščini v mesecu maju je Oddelek za gospodarstvo Občine Jesenice skupaj z Veleposlaništvom Republike Indije v Republiki Sloveniji v dvorani Kolpern na Stari Savi pripravil drugo okroglo mizo o možnostih poslovanja s to, po prebivalstvu drugo največjo državo na svetu.

Občina Jesenice začenja z uresničevanjem velike investicije. Gre za izgradnjo Obvoznice Lipce- Črna vas v krajevni skupnosti Blejska Dobrava. Predvsem bo obvoznica razbremenila sedanji promet skozi naselje Lipce, izboljšala dostop od križišča z regionalno cesto Jesenice-Kočna-Gorje do poslovne cone Črna vas, do pokopališča na Blejski Dobravi  in zagotovila boljše cestne povezave na območju celotne krajevne skupnosti. Za izvajalca del je bila izbrana Gorenjska gradbena družba d.d. iz Kranja.

Razvojna agencija Zgornje Gorenjske je pripravila četrto številko biltena v sklopu projekta Europe Direct Gorenjska 2016, ki vključuje informacije o aktualnih temah EU,  programih in možnostih financiranja ter delavnicah in dogodkih izvedenih v sklopu Europe Direct Gorenjska. Informacije vključujejo naslednje teme:
  •  SODELOVALNO GOSPODARSTVO
  • EU PROJEKT, MOJ PROJEKT
  • E-UPRAVA
  • POLJANSKA OBVOZNICA ŠKOFJE LOKE
  • INTERREG SLOVENIJA – AVSTRIJA
  • RAZPIS ZA SOCIALNO PODJETNIŠTVO
  • EU PLATFORMA ZA IZBOLJŠANJE SODELOVANJA PRI PREPREČEVANJU IN ODVRAČANJU DELA NA ČRNO
 
Na Gorenjskem od 1.1.2013 deluje informacijska točka Evropske unije Europe Direct Gorenjska v partnerskem delovanju organizacij BSC, d.o.o. Kranj, Razvojna agencija Zgornje Gorenjske (RAGOR) ter Razvojna agencija Sora, d.o.o. (SORA). Bilten vam pošiljamo v prilogi.
 
Želimo vam prijetno branje!

Po hudi bolezni je v 64. letu umrl nekdanji občinski svetnik g. Matjaž Kaše, ki je bil za mandatno obdobje 2014-1018 izvoljen za člana Občinskega sveta Občine Jesenice na listi Neodvisna lista Za boljše Jesenice.

Septembra lani je iz zdravstvenih razlogov odstopil kot član Občinskega sveta.

Župan Tomaž Tom Mencinger, z najožjimi sodelavci občinske uprave Občine Jesenice, svojcem in prijateljem pokojnika izreka iskreno sožalje.

Letos je bilo dogajanje Kulturne mavrice Jesenic ob 10. jubileju še posebej pestro, saj se je odvijalo kar tri, oziroma štiri dni. Začelo se je v sredo 1. junija s Fasadnimi »toni« Gledališča Toneta Čufarja, končalo pa s parado folklornih skupin in zabavnim večerom v soboto 4. junija.

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu (SPV) Občine Jesenice, je v soboto, 4.6.2016 v sodelovanju z Občino Kranjska Gora, organiziral medobčinski kolesarski izlet Občin Jesenice, Žirovnica, Bled - Gorje in Kranjska Gora. Namen izleta je bilo predvsem enodnevno kolesarsko druženje po urejeni kolesarski stezi, ki je speljana vse od občine Jesenice pa do Mojstrane ter naprej do občine Kranjska Gora. Med potjo smo se ustavili na počivališču v Mojstrani, krajši postanek pa smo si privoščili tudi v Kranjski Gori. Čeprav je bil dan sončen in deževen hkrati, se na to nismo kaj dosti ozirali, saj nas je družila dobra volja. Tudi v prihodnjem letu nameravamo organizirati takšen izlet z upanjem, da se ga bo udeležilo čim več predstavnikov SPV-jev, z željo, da le-ta postane tradicionalen.

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu je tudi v letošnjem letu razpisal izobraževalno nagradno igro »Varni v prometu« in sicer za starejše skupine otrok v vrtcih.

Uporabne povezave