Skok na osrednjo vsebino

Novice

1. IZVAJALEC NATEČAJA

Izvajalec javnega natečaja je Občina Jesenice, Cesta železarjev 6, 4270 Jesenice. Pristojni oddelek za izvedbo natečaja je Oddelek za gospodarstvo.

 

2. NAMEN IN PREDMET NATEČAJA

Namen natečaja je izdelava idejne zasnove za maskoto občine Jesenice.

Maskota mora prispevati k povečanju prepoznavnosti občine Jesenice. Maskota mora odražati zgodovinske in turistične značilnosti občine.  Maskota naj bo na pogled prijazna,  pozitivna in zabavna, nikakor ne žaljiva. Maskota bo vključena v promocijske aktivnosti občine Jesenice z namenom povečanja prepoznavnosti. Maskota naj bo predstavljena z vseh strani (sprednja, hrbtna in s strani). Maskote morajo biti izvirne, prvič predstavljane in še ne smejo obstajati na trgu.

Predmet natečaja je izdelava idejne zasnove za maskoto občine Jesenice.

Idejna zasnova mora bit v tiskani verziji v velikosti od A4 do A3 formata lahko na več listih in v elektronski verziji na elektronskem nosilcu. 

Idejna zasnova mora obvezno vsebovati:

  • Ime maskote
  • izgled maskote,
  • razmerja maskote (velikost),
  • barve in barvne pojavnosti,
  • črkovne vrste (tipografija),
  • vsaj pet različic uporabe maskote(navedbo npr. obeski za ključe, uporabo za spletna omrežja, uporabo za zloženko, kostum maskote z navedbo materialov za promocijske prireditve, majice ipd.)
  • Maskoto v obliki jpg, cdr, pdf ali jpeg formatu v ločljivosti najmanj 300 dpi v barvni in črno beli verziji.

V primeru več idejnih zasnov, mora biti vsaka vložena v ločeni prijavi.

Učenci in učitelji Osnovne šole Poldeta Stražišarja so v petek 24.06.2016 proslavili tako zadnji dan šolskega pouka kot tudi otvoritev prenovljenega zunanjega asfaltiranega športnega igrišča. Ob tej priložnosti so pripravili tudi kulturni program pred Dnevom državnosti.

Po končanem kulturnem programu je sledila otvoritev prenovljenega zunanjega asfaltiranega športnega igrišča, ki sta ga uradno otvorila župan Občine Jesenice, Tomaž Tom Mencinger in ravnateljica Osnovne šole Poldeta Stražišarja, Aleksandra Valančič.

Poleg prenovljenega zunanjega asfaltiranega športnega igrišča se nahaja tudi šolski vrt, katerega vzpostavitev je sofinanciralo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Za šolski vrt, ki je letos že obrodil prve pridelke skrbijo učenci Osnovne šole Poldeta Stražišarja.

Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili tudi izvajalcu, Kovinar Gradnje ST d.o.o. in gradbenemu nadzoru Slavko Bassanese s.p..

Več slik si lahko ogledate na spodnji povezavi:

Več slik iz otvoritve

1.

Občina Jesenice poziva vse zainteresirane pravne in fizične osebe, društva, zavode, in druge organizacije, da predložijo program novoletnih prireditev za popestritev kulturnega, tradicionalnega, praznično zabavnega dogajanja v občini Jesenice, s poudarkom na zabavnem in kulturnem programu.

2.

Namen javnega poziva:

  • organizacija, izvedba in promocija novoletnih prireditev prazničnega programa,
  • uvrstitev dogodka v praznični koledar prireditev

Prijavitelj v svoji vlogi obvezno navede ime, sedež in status, ter priloži podatke, na podlagi katerih bo mogoče odločiti o vlogi:

  • opis programa,
  • kraj in čas izvedbe programa,
  • predračunsko vrednost izvedbe programa,
  • predstavitev organizacijske strukture in ostalih zahtev za izvedbo prireditev,
  • seznam potrebne opreme, pripomočkov in druge morebitne opreme, ki je potrebna za izvedbo in organizacijo prireditev.

Več o javnem povabilu, si preberite v spodaj priloženem dokumentu.

''Spoštovane občanke in občane Jesenic obveščamo, da velja v času kopalne sezone na kopališču Ukova (od 24.5.2016 do predvidoma konca avgusta), na cesti Pod gozdom spremenjen prometni režim in sicer velja enosmerni promet iz kopališča v smeri C.m.Tita. Hvala za razumevanje.''

Občina Jesenice, kot lastnica poslovnega prostora v objektu Cesta maršala Tita 9, Jesenice, v skladu z 53. členom Uredbe o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Ur. list RS, št. 34/2011 in spr.), objavlja namero, da bo del poslovnega prostora v objektu Cesta maršala Tita 9, Jesenice oddala v uporabo in sicer s sklenitvijo neposredne pogodbe.

Pogodba bo sklenjena po preteku roka 15. dni od objave te namere na spletni strani Občine Jesenice.

Številka: 3528-8/2016       

OBČINA JESENICE
ŽUPAN
TOMAŽ TOM MENCINGER

Sedmega pohoda  na Golico v organizaciji Občine Jesenice in Planinskega društva Jesenice se je  na praznik dneva državnosti udeležilo štiristo planincev in drugih ljubiteljev gora. Veliko je bilo stalnih, ki se pohoda udeležijo vsako leto, več je bilo tudi novih. Na pot so odšli od Fenca v Planini pod Golico  po osrednji označeni planinski poti, ki so jo lani in letos markacisti Planinskega društva Jesenice obnovili. Ob vrnitvi nazaj z vrha je bilo pri koči  Planinskega društva Jesenice  družabno srečanje. Zbranim sta praznične besede  namenila podžupan Občine Jesenice, g. Miha Rebolj, in predsednik Planinskega društva Jesenice, g. Vlado Hlede. Za vedrejše razpoloženje je s harmoniko poskrbel  g. Uroš Železnik, pridružila se mu je ga. Marjana Komel, ki je zaigrala na hišno harmoniko.
V pripravljenosti so bili kot vedno na vseh dosedanjih pohodih člani Društva gorske reševalne službe Jesenice. Njihova pomoč ni bila potrebna, saj so se vsi varno vrnili v dolino.

Datum objave: 29.04.2016
Rok za prejem ponudb:  
Izdajatelj: MKGP
Status: Veljaven razpis(objavljen)
Kontaktna oseba:

Vlagatelj lahko pridobi informacije o javnem razpisu na INFO točki Agencije Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja, tel. 01 580 7792, faks 01 478 9206, e-mail: aktrp(at)gov.si, ter na INFO točkah Zavoda za gozdove Slovenije in Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije.

Razpisna dokumentacija:

Javni razpis

Popravek (1.6.2016): Zamenjana priloga 1 - območje gozdov

Razpisano sredstev: 3.000.000
Drugi podatki:

Upravičenci lahko vloge vlagajo od 23. 5. 2016, ki je prvi delovni dan po izteku enaindvajsetih dni od objave javnega razpisa v Uradnem listu Republike Slovenije, do zaprtja javnega razpisa, ki bo objavljen na spletnih straneh MKGP.

 

Vir:  8.4 Prvi javni razpis za operacijo Ureditev gozdnih vlak, potrebnih za izvedbo sanacije gozdov iz PRP 2014-2020

POVABILO K ODDAJI PONUDBE

Na podlagi 47. člena Zakona o javnem naročanju, ZJN-3 (Uradni list RS, št. 91/15), Občina Jesenice, Cesta železarjev 6, 4270 Jesenice (v nadaljevanju: naročnik), vabi ponudnike, da podajo svojo pisno ponudbo v skladu z razpisno dokumentacijo, na osnovi javnega naročila gradenj po postopku naročila male vrednosti za Izgradnjo kanalizacije in obnovo vodovoda na Šmidovi ulici.

Ponudbe morajo biti v celoti pripravljene v skladu z razpisno dokumentacijo ter izpolnjevati vse pogoje za udeležbo tega javnega naročila.

Ponudbene – pogodbene cene izbranega najugodnejšega ponudnika so fiksne in bodo veljale nespremenjene do izpolnitve pogodbenih obveznosti oz. dokončanja del.

PREDLOŽITEV PONUDBE

Ponudba se šteje za pravočasno, če je predložena naročniku do dne 14.07.2016 najkasneje do 10.00 ure.

Ponudniki oddajo ponudbe po pošti ali osebno na naslov: OBČINA JESENICE, Cesta železarjev 6, 4270 Jesenice, za ponudbe poslane po pošti, za osebno dostavljene ponudbe pa Sprejemna pisarna Občine Jesenice (soba št. 1).

Ponudbe poslane po pošti morajo prispeti do naročnika do zahtevanega datuma in ure. Za ugotavljanje ure predložitve je merodajna ura v vložišču naročnika, čas predložitve odčita delavec v sprejemni pisarni, ki je dolžan ponudniku izročiti potrdilo o prevzemu ponudbe.

Vse nepravočasno predložene ponudbe bo naročnik izločil iz postopka odpiranja ponudb in jih neodprte vrnil ponudnikom.

ODPIRANJE PONUDB

Javno odpiranje ponudb bo v četrtek, 14.07.2016, ob 11.00 uri na naslovu: Občina Jesenice, Cesta železarjev 6, Jesenice, v sejni sobi.

Prisotni predstavniki ponudnikov morajo pred pričetkom javnega odpiranja ponudb, komisiji izročiti pisna pooblastila za zastopanje ponudnika. Pooblastila ne potrebujejo predstavniki ponudnikov, ki so registrirani za zastopanje. Nepooblaščeni predstavniki ne morejo opravljati dejanj, ki pomenijo zastopanje ponudnika.

 

S spoštovanjem!

Tomaž Tom Mencinger

                ŽUPAN

 

Na mejnem platoju Karavanke bo 1. julija 2016 ob 16. uri potekala slavnostna prireditev v počastitev dneva državnosti in 25. spominskega srečanja umika pripadnikov JLA in Zvezne milice s Platoja Karavanke na Hrušici.

Slavnostni govornik na prireditvi bo gospod Jože Ajdišek, podpredsednik Policijsko veteranskega društva Sever Gorenjska. V kulturnem programu bosta sodelovala Pihalni orkester Jesenice - Kranjska Gora in Veteranski pevski zbor OZVVS Zgornja Gorenjska.

Vljubno vabljeni

Ob zaključku letošnjega šolskega leta je župan občine Jesenice g. Tomaž Tom Mencinger v dvorani Kolpern na Stari Savi  pripravil sprejem za učence osnovnih šol in dijake srednjih šol, ki so ves čas šolanja imeli  odličen uspeh.

Jesenice, 23. 6. 2016 – Na včerajšnji seji Občinskega sveta občine Jesenice so svetniki in svetnice obravnavali 19 točk. Med drugim so potrdili mandat novi članici Občinskega sveta Almi Rekić, sprejeli poenotene pogoje za imenovanje direktorjev javnih zavodov, obravnavali predlog novega Odloka o priznanjih občine Jesenice ter sprejeli sklep o ukinitvi statusa javnega dobra in sklep o zadolžitvi občinskega proračuna. Obravnavali so tudi predlog Novelacije Programa urejanja in vzdrževanja otroških igrišč v lasti in upravljanju Občine Jesenice, predlog Strategije ohranjajanja zdravja starejših na območju Zgornje Gorenjske za obdobje 2017 – 2021, ter podali soglasje k prečiščenemu besedilu Statuta Osnovnega zdravstva Gorenjske. Seznanili so se še s poročilom Nadzornega odbora o opravljenem nadzoru Zaključnega računa za leto 2015, s poročilom Akcijske skupine o izvajanju Lokalnega energetskega koncepta ter z informacijo o Letnem poročilu Javnega komunalnega podjetja JEKO-IN, d.o.o., Jesenice za leto 2015.

Občina Jesenice se zavzema, da bi gospodarskim družbam in podjetnikom z območja občine v okviru možnosti omogočila nastop na trgih drugih držav. Po slabo obiskani prvi okrogli mizi v Kosovi graščini v mesecu maju je Oddelek za gospodarstvo Občine Jesenice skupaj z Veleposlaništvom Republike Indije v Republiki Sloveniji v dvorani Kolpern na Stari Savi pripravil drugo okroglo mizo o možnostih poslovanja s to, po prebivalstvu drugo največjo državo na svetu.

Osrednja točka dnevnega reda seje Sveta KS Plavž, z dne  21.6.2016,  je bila priprava na proslavo ob krajevnem prazniku, ki bo 1.7.2016 ob 18.00 uri v Spominskem parku na Plavžu. Pripravili bomo kratek kulturni program, nastopil bo tudi Pihalni orkester Jesenice-Kranjska Gora. V okviru priprav na praznovanje je bil objavljen razpis za priznanja KS, na katerega ni prispel v razpisnem roku noben predlog. Tako ne bomo na proslavi ob krajevnem prazniku v letošnjem letu, podelili nobenega priznanja.

Sklic 14. seje Občinskega sveta sklica 2014 - 2018

Povzetek projekta

Glavni cilj projekta, ki se je pričel izvajati v letu 2015 in se bo zaključil v letu 2016, je promocija zdravja med starejšimi prebivalci Zgornje Gorenjske. Prebivalstvo se stara - na Zgornjem Gorenjskem število starejših od 55 let, ki so ciljna skupina projekta, dosega že tretjino populacije.

Ključni vzrok za nastanek kroničnih bolezni, ki zmanjšujejo število zdravih let življenja, kljub temu da se življenjska doba podaljšuje, je nezdrav življenjski slog. Projekt zajema celostno reševanje te problematike, saj se v projektu razvija in izvaja program ohranjanja zdravja starejših v obliki izobraževanj, vadb in delavnic, vse z namenom uvedbe sprememb v življenjskem slogu starejših, tako umsko kot tudi telesno in duševno. Vključevanje starejših v program temelji na individualnem pristopu in upošteva individualne potrebe in omejitve vsakega posameznika.

Program ohranjanja zdravja se izvaja na sedmih različnih lokacijah in s tem je starejšim zagotovljen tudi lažji dostop. V projekt so vključene vse občine, društva upokojencev, domovi za starejše in organizacije za izobraževanje odraslih, ki delujejo na Zgornjem Gorenjskem, kar pomeni, da se vzpostavlja mreža, ki zagotavlja učinkovito, strokovno in trajnostno izvajanje programa ohranjanja zdravja starejših.

Poleg občin Zgornje Gorenjske (Bled, Bohinj, Gorje, Jesenice, Kranjska Gora, Radovljica in Žirovnica) so bili v projekt vključena tudi društva upokojencev, Ljudska univerza Radovljica, Dom Viharnik Kranjska Gora in Dom sv. Martina Bohinj.

Uporabne povezave