Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
nov  2014 03

Občinski svet konstituiran

Občinski svetniki mandata 2014-2018 Občinski svetniki mandata 2014-2018 Občina Jesenice

Včeraj v popoldanskih urah je bila sklicana prva redna oziroma konstitutivna seja Občinskega sveta občine Jesenice za mandatno obdobje 2014–2018. Na seji je svoj mandat uradno nastopilo 28 svetnikov, svoj tretji mandat pa je nastopil tudi župan Tomaž Tom Mencinger, ki je bil v drugem krogu volitev izvoljen z dobrimi 66 odstotki glasov. 

Konstitutivno sejo je v skladu s Pravilnikom o delu občinskega sveta Občine Jesenice do uradne potrditve mandata župana Tomaža Toma Mencingerja vodil najstarejši član občinskega sveta Janez Poljšak. Občinski svet je po poročilu Občinske volilne komisije o izidu volitev, ki ga je predstavila predsednica Martina Hrovat, potrdil mandate članom in članicam Občinskega sveta in  Svetov krajevnih skupnosti ter potrdil ugotovitev izida volitev za župana.

Župan Tomaž Tom Mencinger je podal izjavo, da sprejema funkcijo župana, zato mu je zaradi nezdružljivosti funkcij svetnika in župana mandat svetnika prenehal. Ker se je Občinska volilna komisija takoj sestala in ugotovila, kdo je naslednji, ki mu pripada mesto svetnika, je Občinski svet lahko potrdil mandat tudi osemindvajsetemu članu Občinskega sveta in je ta tako konstituiran v celoti. Svetniki so nato imenovali še člane Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja ter člane ostalih stalnih delovnih teles.

Novi občinski svet sestavljajo izvoljeni predstavniki 8 političnih strank oziroma list kandidatov. Stranka Mira Cerarja (SMC) in Neodvisna lista Za boljše Jesenice (ZBJ) imata po 7 svetnikov, Socialni demokrati (SD) 5 svetnikov, Socialna demokratska stranka (SDS) 3 svetnike, DESUS - Demokratična stranka upokojencev Slovenije in Delavska lista JA Jeseniška alternativa po 2 svetnika ter Nova Slovenija – krščanski demokrati (NSi) in Slovenska ljudska stranka (SLS) po enega svetnika.

V letošnjem letu se bodo svetniki sestali še na dveh rednih sejah občinskega sveta, in sicer 20. novembra in 18. decembra.

 

Občinski svet

Prebrano 2325 krat Nazadnje urejano na ponedeljek, 03 november 2014 14:24