Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
okt 2014 09

Preventivna akcija ''Bodi PreViden'' z več kot 500 udeleženci

Včeraj je na trgu Toneta Čufarja na Jesenicah potekala preventivna akcija »Bodi PreViden«, ki jo je pripravil Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Jesenice v sodelovanju z Policijsko postajo Jesenice, Občinskim redarstvom Občine Jesenice in Avtošolo B&B d.o.o., Agencija za varnost v cestnem prometu RS pa je za akcijo prispevala odsevne trakove in promocijsko gradivo.

Nasmeh na obrazih otrok, zbralo se jih je skoraj 500 s skoraj vseh jeseniških vrtcev in šol, je potrdil, da so bili z akcijo zelo zadovoljni, saj so na igriv način spoznavali, kaj vse jih čaka v prometu. Zadovoljne pa so bile tudi vzgojiteljice in učiteljice, ki so izrazile upanje, da bodo take akcije potekale tudi v prihodnjih letih. Otroci pa niso bili edini udeleženci akcije, saj so se te udeležili tudi starejši občani, ki jih sicer štejemo za izkušene udeležence v cestnem prometu, a so z veseljem osvežili znanje in podali svoje mnenje.

Na postavljenem poligonu so otroci skozi »alko očala« spoznavali, kako težko se je pravilno odzivati v vinjenem stanju na okolico in s tem tudi sami potrdili, kako nevarno se je podajati na cesto v tako nevarnih okoliščinah. Inštruktorja podjetja B&B d.o.o. sta udeležencem na »zaletavčku« prikazala, kako pomembno je, da se že pred vožnjo prav vsi privežejo z varnostnim pasom, saj je že trk pri 10 km/h (kot ga ponazarja »zaletavček«) dovolj zgovoren, s pomočjo »obračalnika« pa so se udeleženci seznanili s pomembnostjo uporabe varnotnega pasu, ki v primeru, da se vozilo pri nesreči obrne na streho, voznika in sopotnike obdrži na svojem sedežu. Policist je otrokom prikazal značilnosti policijskega avtomobila, sireno in luči, ki se uporabljajo na nujni vožnji, in opisal, kako poteka delo policistov, občinski redar pa je otrokom razložil, kako poteka njihovo delo, kakšne avtomobile in uniformo nosijo redarji in v čem se razlikujeta policijski in redarski avtomobil. Na koncu so vsi otroci dobili simbolična darilca, »medvedke policiste« in kresničke za boljšo vidljivost v večernem in nočnem času, starejši udeleženci akcije pa so prejeli odsevne trakove.

Preventivna akcija »Bodi PreViden« je iz leta v leto bolj obiskana, za kar so zaslužna vodstva šol in vrtcev, ki so se potrudila in poskrbela, da so se otroci dogodka lahko udeležili, zato se jim še enkrat lepo zahvaljujemo.

Prebrano 2842 krat Nazadnje urejano na sreda, 23 marec 2016 22:42