Skok na osrednjo vsebino

Novice

apr  2014 22

Vinko Lavtižar prejel priznanje Javne agencije RS za varnost prometa

Župan občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger je pretekli teden na pobudo Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Jesenice in v skladu s Pravilnikom o priznanjih Javne agencije Republike Slovenije za varnost prometa (AVP), podelil zlati znak AVP RS za leto 2013. Prejemnik je postal Vinko Lavtižar, dolgoletni član  Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Jesenice in član jeseniškega občinskega sveta.

Priznanja AVP RS se podeljujejo najbolj zaslužnim posameznikom za njihovo večletno neprekinjeno delo na preventivnem področju in za njihov prispevek k večji varnosti v prometu. Vinko Lavtižar je s svojim bogatim strokovnim znanjem, izkušnjami ter neizmerno voljo ogromno pripomogel k oblikovanju in uresničevanju Lokalnega programa o varnosti v cestnem prometu v občini Jesenice, ki temelji na ciljih Nacionalnega programa in specifičnostih okolja. Po službeni dolžnosti je član Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Jesenice vse od leta 1984 dalje, s svojim delom pa je skozi leta bistveno pripomogel k varnosti v prometu na območju občine Jesenice.

Podeljeno priznanje je potrditev, hkrati pa prijetna obveza, da nagrajeni s svojim vestnim delom nadaljuje. Da se da veliko narediti na vzgoji in preventivi, kažejo rezultati, na vseh nas pa je, da poskrbimo za svojo varnost in varnost vseh udeležencev v prometu. Le tako bomo lahko postali odgovorna družba, ki ji ni vseeno za človeška življenja.

Prebrano 3081 krat Nazadnje urejano na sreda, 23 marec 2016 22:57

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave