Skok na osrednjo vsebino

Novice

okt 2013 30

Občina Jesenice bo dobila 8 obnovljenih avtobusnih postajališč

Na območju občine Jesenice bo v okviru projekta CITY IMPULSES do konca meseca novembra 2013 potekala odstranitev starih in namestitev novih avtobusnih postajališč. Obnovljenih bo 8 avtobusnih postajališč, in sicer na Hrušici (Belo polje), pri Zdravstvenem domu (na obeh straneh cestišča), pri Integralu, na Slovenskem Javorniku, Koroški Beli, Lipcah ter na Blejski Dobravi pri trgovini. Izvajalec obnove, ki je bil izbran na objavljenem javnem razpisu, je podjetje M SKALA d.o.o. iz Krope. Videz novih postajališč bo enak ''starim'' in torej tudi vsem ostalim postajališčem v občini.

Projekt CITY IMPULSES – ena izmed projektnih partneric v projektu je tudi Občina Jesenice –  se izvaja v okviru Operativnega programa čezmejnega sodelovanja Slovenija-Avstrija 2007 – 2013 s sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj in nacionalnih sredstev. Vrednost  projekta, v katerega je vključena tudi Občina Jesenice, znaša 155.000,00 EUR, vrednost same obnove postajališč pa je 57.509,21 EUR. Delež sofinanciranja s strani Evropskega sklada za regionalni razvoj in nacionalnih sredstev znaša kar 95 % upravičenih stroškov celotnega projekta, kar v primeru zamenjave avtobusnih postajališč predstavlja 54.633,75 EUR, preostalih 5 % sredstev pa bo zagotovila Občina Jesenice iz svojega proračuna.

Vse potnike v javnem potniškem prometu v času menjave avtobusnih postajališč naprošamo za razumevanje, ker bo uporaba postajališč ovirana.

Prebrano 4548 krat Nazadnje urejano na sreda, 30 oktober 2013 10:13

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave