Skok na osrednjo vsebino

Novice

okt 2013 22

Preventivna akcija Bodi preViden

Bodi preViden Bodi preViden Občina Jesenice

Prva polovica meseca oktobra je že tradicionalno namenjena varnosti v prometu. Po začetku šolskega leta, ko se varnosti otrok posveča velika pozornost, je nujno, da že v oktobru z dodatnimi spodbudami opozorimo na nujnost stalnega in načrtnega vzgojno preventivnega dela in varnosti  v prometu.

V sredo 9.10.2013 je na Čufarjevem trgu na Jesenicah potekala akcija »Bodo preVIDEN«.  Prireditev je potekala v malo manj lepem vremenu, vendar je dobro vzdušje pritegnilo mnogo mimoidočih. Preventivna akcija je namenjena pešcem, ki so še posebej jeseni in pozimi med najbolj ogroženimi udeleženci v prometu, saj je dan krajši, pogosteje so neugodne tudi vremenske razmere.  Policisti ugotavljajo, da je vzrok za nesreče pogosto na strani neustreznega ravnanja voznikov in sicer zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, vožnje preblizu desnemu robu vozišča ter vožnje pod vplivom alkohola. 

Na akciji so poleg članov Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu sodelovali policisti, redarji in Avto šola B&B d.o.o. Policisti so udeležencem predstavili pomembnost uporabe kresničk in drugih odsevnih materialov za večjo varnost pešcev. Najmlajšim udeležencem  so policisti in redarji predstavili tudi avtomobile in opremo, ki jih pri svojem delu uporabljajo.  Avtošola B&B je predstavila zaletavček, s katerim so prikazali, kako deluje varnostni pas ob čelnem trku ter obračalnik, s katerim so prikazali pomen varnostnega pasu ob prevračanju.

Večina vrtcev iz jeseniške občine je obiskalo akcijo že v dopoldanskem času. S številom malčkov, ki so obiskali akcijo smo zelo zadovoljni. Akcijo so obiskali tudi osnovnošolci in gimnazijci, pa tudi naključni mimoidoči, ki so tako lahko izkusili nekaj situacij v prometu in spoznali pomen naprav, ki simulirajo prevračanje avtomobila  in trk avtomobila.

SPV Občine Jesenice opozarja pešce, da v večernih urah nosijo na sebi odsevne trakove oz. kresničke, da bodo čim bolj vidni, voznike motornih vozil pa, da prilagodijo hitrost razmeram na cesti s tem, da upoštevajo prisotnost pešcev in prilagodijo vožnjo, še posebaj v okolici šol in vrtcev in v strnjenih naseljih.

Prebrano 3294 krat Nazadnje urejano na torek, 22 oktober 2013 15:06

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave