Skok na osrednjo vsebino

Novice

okt 2013 17

Družabno srečanje krajanov krajevne skupnosti Javornika in Koroške Bele

Družabno srečanje krajanov Družabno srečanje krajanov Ks JKB

V nedeljo, 8. sept., smo pod vodstvom Pavla Smoleja, vodja pohodniške sekcije DU Slovenski Javornik, krenili na Pristavo. Na Kresu smo uradno odprli prenovljeno Gajškovo pot, o kateri nam je spregovoril Marko Zupančič, predstavnik Planinskega društva Javornik – Koroška Bela.  Pohodniku smo po dveh urah hoje po prijetni senčni poti prispeli na Pristavo.

Družabno srečanje krajanov se je začelo ob 12-h z nagovorom predsednice Maje Otovič, sledil je kulturni program, v katerem so zapele pevke DU Javornik, nasmejali pa smo se članom gledališke skupine Aksa. S predstavitvijo svoje dejavnosti so nas krepko »prestrašili« možnaristi s Koroške Bele. Za zabavo je vse popoldne skrbel naš krajan Heini Blagne, Strelsko društvo je pripravilo tekmovanje v streljanju z zračno puško, člani društva TVD so pripravili športne igre (met na koš, prstomet …), turnir v namiznem tenisu in balinarski turnir pa so izvedli že med tednom.

Ga. in g. Trifoni sta nam skuhala odličen ričet, vreme je bilo lepo; skratka – okoli 170 krajanov je v nedeljo na Pristavi preživelo prijetno popoldne in obljubili so, da drugo leto spet pridejo.

Prebrano 3279 krat

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave