Skok na osrednjo vsebino

Novice

maj 2013 18

Učenci OŠ Toneta Čufarja Jesenice vabijo 18. maja k barvanju šolskih zidov

Učenci OŠ Toneta Čufarja Jesenice Učenci OŠ Toneta Čufarja Jesenice Foto: arhiv Helios

Na desetih šolah po Sloveniji bomo v soboto, 18. maja 2013, podirali Guinnessov rekord v pleskanju notranjih zidnih površin

Učenci OŠ Toneta Čufarja Jesenice so po barvanju veleplakatov v aprilu pod mentorstvom učitelja likovnega pouka ustvarjali unikatne umetnine. S tem so lokalno skupnost na inovativen način povabili k sodelovanju pri posebnem projektu – barvanju notranjih zidnih površin svoje šole. Barvanje bo potekalo hkrati na vseh desetih šolah, in sicer v soboto, 18. maja 2013, ko bodo sodelujoči tudi poskušali podreti Guinnessov rekord v barvanju zidnih površin.

Barve nas lahko napolnijo z energijo, navdajo z optimizmom, spodbujajo naše razmišljanje. Prava kombinacija barv v prostorih je zato pomembna tako doma, v službi kot v šolah. V družbi Helios si zato želijo povezati prebivalce lokalnih skupnosti in z barvanjem notranjosti šol pomagati ustvariti spodbudno okolje za naše osnovnošolce.

Organizatorji k sodelovanju želijo pritegniti čim več prostovoljcev, staršev in sorodnikov učencev ter drugih sokrajanov, zato so zasnovali inovativno promocijsko akcijo za projekt – glavno vlogo so imeli učenci sodelujočih šol, saj so prav oni na veleplakatih ustvarili vizualno podobo komunikacijske kampanje. S tem so izražali svojo ustvarjalnost in pozvali prostovoljce k barvanju ter postavljanju Guinnessovega rekorda.

Vsi, ki bi želeli sodelovati, se lahko do 10. maja 2013 prijavijo na spletni strani www.barvamo.si, kjer je projekt tudi podrobneje predstavljen. Pred samim barvanjem bodo v šoli prejeli vso potrebno opremo in zaščitna sredstva, organizatorji pa bodo poskrbeli, da bodo vsi sodelujoči ustrezno razporejeni po prostorih šole.

V soboto, 18. maja, bo barvanje potekalo ob pomoči profesionalnih slikopleskarjev, ki bodo potem z drugim nanosom barve poskrbeli, da bodo šole resnično vrhunsko prebarvane. Heliosovi strokovnjaki pa so s sodelovanjem šol že izbrali barve, ki bodo stimulativno in prijazno vplivale na učni proces osnovnošolcev.

Več o projektu si lahko preberete tudi na spletni strani www.barvamo.si.

Informacije in prijave tudi na OŠ Toneta Čufarja Jesenice, Tavčarjeva 21, 4270 Jesenice, tel.: 04/58 33 250, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., www.tonecufar.si/

Prebrano 4466 krat Nazadnje urejano na sreda, 08 maj 2013 13:22

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave