Skok na osrednjo vsebino

Novice

dec  2011 14

Obisk Ljubljane z ogledom ljubljanskega gradu

V soboto 10. decembra 2011 smo se v dopoldanskih urah odpravili na enodnevni izlet v Ljubljano. Po enourni vožnji smo izstopili iz avtobusa na Krekovem trgu, kjer nas je pozdravil župan Mestne občine Ljubljana Zoran Jankovič. V spremstvu prijazne lokalne vodičke Simone Skubic smo odšli na ogled mestnega jedra. Sprehodili smo se do prostora, kjer je zdaj osrednji del ljubljanske tržnice, nekoč pa je stal škofijski licej, to je gimnazija in višja šola, z licejsko knjižnico.

Namen izleta je bil, da osebe s posebnimi potrebami koristno preživijo svoj prosti čas, pričarati jim praznično vzdušje, da se med seboj spoznamo, družimo ter zabavamo, izmenjamo izkušnje, s tem pa želimo invalidnim osebam pomagati pri vključevanju v normalno življenjsko okolje, naučiti jih samostojnega in neodvisnega življenja ter osamosvajanja od staršev, po drugi strani pa pridobivanje novih izkušenj v različnih okoljih in situacijah.

Predvsem se zahvaljujemo županu Mestne občine Ljubljana Zoranu Jankoviču, ki nam je omogočil brezplačen enodnevni izlet po Ljubljani ter nadvse prijazni in gostoljubni Mojci Slovenc iz Kabineta župana Mestne občine za izpeljano organizacijo in trud navedenega dne. Vsekakor pa velja zahvala tudi Kavarni in slaščičarni Zvezda Ljubljana za donirano torto ter Elektrospojem d.o.o. - Proizvodnja in trgovina Ljubljana in Vzajemnim skladom TRIGLAV - Družba za upravljanje d.o.o. Ljubljana, ki so nam priskočili na pomoč z doniranimi sredstvi za prevoz naših oseb s posebnimi potrebami.

Več o prispevku si preberite v priloženem dokumentu.

v. d. predsednica
Vanda Hrovatin

Društvo SONČEK ZGORNJE GORENJSKE je vpisan v register društev, ki ga vodi Upravna enota Jesenice / zaporedna številka: 168 / matična številka: 1173162 / šifra dejavnosti: 94.991 / davčna številka : 52760545 /
e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. naslov: Cesta maršala Tita 65 Jesenice 4271 / telefon : 051 604 - 789 /
TR.R:03186-1000368041 / O
dločba MDDSZ o vpisu v register invalidskih organizacij številka : IO -  017 / 01 /

Prebrano 6830 krat Nazadnje urejano na sreda, 19 junij 2013 13:57

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave