Skok na osrednjo vsebino

Novice

dec  2011 13

ITF TAEKWON-DO TURNIR SLATINA OPEN 2011

PIA in trener PIA in trener

Začela se je nova Taekwon-do sezona Gorenjskih klubov. Dne 03.12.2011 je na Hrvaškem, v mestu Slatina potekal ITF TAEKWON-DO TURNIR  SLATINA OPEN 2011. Kategorije na tekmovanju so bile : mlajši dečki in deklice od 8  do 10 leta, starejši dečki in deklice od 10 do 12 leta, mladinci in mladinke od 13 do 17 leta in člani in članice od 17 let in starejši.

Tekmovanje je potekalo v borbah, forma, specialni tehniki, testu moči in ekipnem sparingu. Tekmovanja se je udeležilo 170 tekmovalcev iz 20 klubov iz Hrvaške, Bosne in Hercegovine,Slovenije, Madžarske in Srbije.

Rezultati Gorenjskih klubov ( Radovljica, Kranj, Lesce, Matsogi)

Mlajše deklice :
ŽANA DEMŠAR, 3. mesto v borbah -35 kg

Starejši dečki in deklice :
NEJA FISTER, 2. mesto v borbah -35 kg
METOD MIKLIČ, 3. mesto forme zeleni pas
                         3. mesto borbe - 45 kg
JAKA POGAČNIK, 3. mesto forme rumeni pas
JAŠA KUŽNIK, 3. mesto forme zeleni pas
                       3. mesto borbe + 50 kg

Mladinci in mladinke :
PIA DEMŠAR, 1. mesto borbe - 58 kg
CARMEN GALIČIČ, 1. mesto borbe + 64 kg
ŽAN SMREKAR, 1. mesto forme rumeni pas
                          3. mesto borbe + 64 kg

Člani in članice :
MARKO SAMBRAILO, 1. mesto borbe + 85 kg
                                  1. mesto skupinske borbe ( mešana skupina SLO in HR)
                                  2. mesto forme rumeni pas
ŽIGA LOMBAR, 2. mesto borbe - 85 kg
                        3. mesto forme modri pas 

 

S tekmo v Slatini, Hrvaška, dne 03.12.201 se je za TKD klub Radovljica začela sezona udeležbe na tekmovanjih, žal s priokusom grenkobe. Razlog je odnos občine Radovljica in njenega župana. Občina namreč zavrača izplačilo nagrad tekmovalcem, ki so se udeležili Svetovnega prvenstva meseca maja 2011 v Umagu na Hrvaškem, od koder so prinesli rekordno število medalj. Čudi nas predvsem dejstvo, da v mandatu prejšnjega župana izplačilo nikoli ni bilo vprašljivo, namreč, po pravilniku in merilih za nagrajevanje so naši tekmovalci do nagrad upravičeni. O razlogu zavrnitve s strani občine in nepriznavanja rezultatov s strani župana lahko samo ugibamo. V mesecu novembru je občina celo spremenila pravilnik ( pred nacionalnim ) in merila in od sedaj dalje so v občini Radovljica športi, ki niso olimpijski, kot kaže, drugorazredni. Na tak podcenjujoč in diskriminatoren odnos občine in župana nikakor ne pristajamo in naredili bomo vse, kar je v naši moči, da naši tekmovalci dobijo zasluženo priznanje in nagrado za njihov trud. Konec koncev tekmovalci predstavljajo državo Slovenijo, jo na nek način tudi promovirajo, delajo bolj prepoznavno, Slovenska himna se sliši njim in Sloveniji v čast in kar je najbolj pomembno za nas kot športne pedagoge, otroci in mladina se razvijajo v zdrave, poštene in pridne ljudi in so tudi primer drugim. Tudi zaradi tega nam je odnos občine, v kateri smo prisotni že 19 let, in novega župana, toliko bolj nerazumljiv, saj bi ravno taki primeri morali vzbuditi pozitivno pozornost  in biti deležni priznanja okolja, v katerem delujejo.Naše prizadevanje ni naperjeno zoper g. župana ali občine Radovljica v kateri delujemo 19 let, toda želimo si izboriti status ki nam pripada. 

Pripravil :

Željko Gvozdič, 6. DAN, internacionalni inštruktor in sodnik

Prebrano 5470 krat

1 komentar

  • Komentiraj povezavo 0, 14.12.2011 15:54 od Dr. Bojan Potočnik

    Vsem tekmovalcem in še posebej dobitnikom medalj čestitam za dosežene rezultate na tem prvem tekmovanju v legendarni slavonski Slatini, ki slovi po svoji znameniti 136. Slatinski brigadi iz časa osamosvojitvene vojne.

    Še posebej pohvalno je, da se lahko kljub krizi in vsem težavam navkljub sploh udeležijemo mednarodnih tekmovanj, za kar gre zahvala predvsem staršem ter vodstvu klubov in trenerjem, ki pripravijo tekmovalce na zahtevna tekmovanja, od koder se ponosni vražate z medaljami, predvsem pa z vedno novimi dragocenimi izkušnjami. Zato ne razumem odnosa občine Radovljica in njenega župana, ki ne priznava medalje samo zaradi tega ne, ker ne gre za olimpijsko disciplino. To je nekako tako, kot bi upoštevali lepoto samo tistih, ki so manekeni, vsi ostali pa so grdi. Že zdrava kmečka pamet bi morala zadostovati za trezno presojo, kaj je tisto, kar je nekaj vredno in kaj ne. Vsaka medalja, usvojena na evropskih in svetovnih prvenstvih ter seveda tudi na olimpijskih igrah ima svojo ceno, ki jo je treba plačati veliko pred tem, predno je usvojena in podeljena. Žal v naši Sloveniji očitno nismo sposobni razpoznati in priznati delo in talentov drugih, če to slučajno nisem jaz ali pa nekdo, za katerega mislim, da je edini zveličavni, da bi mu to mogoče priznal. Še več, ustvarja se filozofija, da naj živi le izbrana elita, medtem ko za druge ni željene dodane vrdnosti ali pa je nismo sposbni dojeti in razumeti. Tudi sicer se večina županov v času svojega mandata zavzema predvsem za asfaltiranje cest, komunalne zadeve,...Vse drugo žal ne nosi dovolj političnih točk za zmago na naslednjih volitvah. Ai je v občini kakšen dober športnik ali mogoče celo nosilec kakšne olimpijske medalje, pa je dobrodošlo, kot dekoracija za medije, ko se tako še dodatno zabeli blišč asfalta in novih pločnikov,...Glede na to, da sem imel možnost srečati se z županom Občine Radovljica, ne dvomim, da ne bo nagradil tudi dobitnikov najvišjih medalj iz naše športne discipline, saj ve, kako pomembno je v teh trenutkih vsesplošne krize in bojazni za našo skupno prihodnost, vzdrževati kvalitetno raven splošnega razpoloženja med občani.

    Zato še enkrat čestitke za dosežene rezultate tako tekmovalcem, in seveda še mnogo ponosnih in zmagoslavnih trenutkov na tatamijih v letu 2012, ki prihaja!

    Prijavi

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave