Skok na osrednjo vsebino

Novice

jul  2019 09

ASTAHG - Mednarodno upravljanje aktivnega in zdravega staranja v alpskem prostoru

Projekt ASTAHG je »Interreg Alpine Space« projekt, tj. projekt iz evropskih regijskih skladov za alpski prostor. Cilj projekta ASTAHG je izboljšati zmogljivost upravljanja regionalnih politik aktivnega in zdravega staranja (AHA) ter olajšati prenos inovacij in pobud v alpskem prostoru.

Tako kot v mnogih regijah, tudi v alpski regiji narašča delež starejših. V kolikor bomo vso odgovornost prenašali le na vladne odločevalce, bo preteklo veliko časa, da se bodo politike spremenile oz. integrirale v družbo. Pomembno je, da odgovornost in skrb za aktivno in zdravo staranje prevzame vsak posameznik. Ta cilj bomo lažje dosegli, če bodo aktivirani vsi, tako lokalni odločevalci kot nevladne organizacije in posamezniki, ki bodisi vidijo v starajoči se družbi priložnost za poslovni izziv ali pa bi želeli na tem področju delovati kot prostovoljci.

Projekt ASTAHG prinaša informacije in orodja, ki bodo pomagala regijskim odločevalcem v alpskem prostoru pri izvajanju in vpeljavi politik aktivnega in zdravega staranja v lokalno okolje. Za dosego tega cilja pa je nujno sodelovanje posameznikov in lokalnih organizacij (nevladnih organizacij, delodajalcev…) pri prepoznavi priložnosti in širitvi idej dobrih praks.

V kolikor vas omenjeno področje zanima, se z njim ukvarjate ali bi se želeli z njim ukvarjati vas prosimo, da si vzamete nekaj minut časa in svoje informacije, razmišljanje in ideje delite z nami v spletnem vprašalniku, ki je objavljen na povezavi: https://www.1ka.si/a/214356.

Rezultati spletnega vprašalnika bodo objavljeni na spletni strani staranje.si. Na slednji bo objavljeno tudi vabilo na konferenco, na kateri bodo med drugim predstavljeni rezultati spletne ankete.

V kolikor potrebujete kakšno informacijo ali imate vprašanje, smo vam na voljo na elektronskem naslovu https://www.nijz.si/sl/projekt-astahg-mednarodno-upravljanje-aktivnega-in-zdravega-staranja-v-alpskem-prostoru

Projektni partner projekta ASTAHG je Nacionalni inštitut za javno zdravje.

Prebrano 1536 krat Nazadnje urejano na sreda, 24 julij 2019 13:15

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave