Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
jun  2019 14

Olimpijski komite Slovenije vodenje regijske pisarne ponovno zaupal Športni zvezi Jesenice

V kabinetu župana občine Jesenice sta včeraj prvi podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenija- Združenja športnih zvez (OKS – ZŠZ) mag. Janez Sodržnik in predsednik Športne zveze Jesenice Rajko Peternel podpisala pogodbo o delovanju regijske pisarne Olimpijskega komiteja Slovenije-Združenja športnih zvez s sedežem na Jesenicah.

Podpis pogodbe o delovanju regijske pisarne sledi strategiji OKS-ZŠZ o delovanju na lokalni ravni, saj poglablja sodelovanje med športnimi zvezami in društvi v regiji in vzpodbuja k njihovemu proaktivnemu sodelovanju ob zagotavljanju ustreznih sistemskih sredstev za delovanje. Športni zvezi Jesenice, nosilki regijske pisarne OKS-ZŠZ Jesenice, je vodenje regijske pisarne OKS-ZŠZ zaupano že drugi mandat, saj se je v mandatu 2014-2018 izkazala z izvedbo številnih uspešnih projektov v regiji in pripomogla k razvoju športa v vseh pojavnih oblikah v svoji regiji. Pokriva občine Jesenice, Bled, Bohinj, Radovljica, Tržič, Gorje, Kranjska Gora, Preddvor in Žirovnica.

Vodja Brane Jeršin je predstavil delo v tem obdobju s poudarkom na uspešno izvedenih nalogah in projektih, ki pomembno vplivajo na razvoj množičnega športa, od mladih do starejših. Podpredsednik mag. Sodržnik je pohvalil delo regijske pisarne na Jesenicah, ki sodi med uspešnejše med 18-timi na območju Slovenije. Ob nalogah olimpijskega komiteja v novem mandatnem obdobju je izpostavil nadaljnjo podporo in pomoč regijskim pisarnam pri razvoju športa na lokalni ravni, tudi z novimi zaposlitvami profesionalnih športnih kadrov. Župan Blaž Račič je poudaril športno tradicijo Jesenic in nadaljnje spodbujanje občank in občanov k vsem oblikam športne dejavnosti.

Prebrano 1440 krat