Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
sep  2018 17

SPV - poročilo o varovanju ob prvih šolskih dnevih

V ponedeljek, 3. septembra 2018, so se napolnile šolske klopi, s tem pa se je posledično povečal tudi promet v bližini osnovnih in srednjih šol. Na cesti je ponovno veliko razigranih otrok, ki še ne poznajo nevarnosti v prometu.

V občini Jesenice je v novo šolsko leto zakorakalo kar 203 prvošolcev. Zagotavljanje varnosti otrok v prvih septembrskih dneh je ena od ključnih nalog, za katere moramo poskrbeti. V skladu z usmeritvami na področju zagotavljanja varnosti cestnega prometa so predstavniki Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Jesenice, skupaj s policisti, gasilci, redarji in prostovoljci, ob začetku novega šolskega leta, od 3. 9. 2018 do 7. 9. 2018, pomagali učencem, da so varno prišli v šolo in domov. Na prehodih za pešce so nadzorovali promet in s tem dodatno prispevali k umirjanju le-tega.

Predsednik Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu mag. Aleš Koželj je povedal, da je varovanje po občini potekalo nemoteno. Največji problem prehoda čez cesto predstavlja še nedokončana rekonstrukcija regionalne ceste pri slaščičarni Metuljček, kjer ni semaforjev.

Policistom, članov SPV-ja, gasilcem in prostovoljcem, se je na prvi šolski dan na poti v šolo pridružil tudi župan Tomaž Tom Mencinger.

Varnost otrok je še kako pomembna skozi vse leto, zato apeliramo na vse, da vsak po svojih močeh prispeva k varnosti na cestah. Vsem, ki so pomagali pri varovanju otrok na poti v šolo, pa se prav lepo zahvaljujemo!

 

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Jesenice

Prebrano 1655 krat Nazadnje urejano na ponedeljek, 17 september 2018 14:57