Skok na osrednjo vsebino

Novice

jun  2018 19

100 let Ivanke Gašperin

Slavljenka (na sredini) v družbi snahe Tonke, župana Tomaža Toma Mencingerja, predsednika DU Jesenice Borisa Breganta, predsednice KS Plavž Ivanke Zupančič in sina Janeza Slavljenka (na sredini) v družbi snahe Tonke, župana Tomaža Toma Mencingerja, predsednika DU Jesenice Borisa Breganta, predsednice KS Plavž Ivanke Zupančič in sina Janeza

Danes, 19. junija, okroglih 100 let praznuje gospa Ivanka Gašperin s Plavža. Ob njenem jubileju so jo obiskali in ji čestitali jeseniški župan Tomaž Tom Mencinger, predsednica KS Plavž Ivanka Zupančič in predsednik Društva upokojencev Boris Bregant. Slavljenka je goste sprejela skupaj s svojim sinom Janezom in snaho Tonko, ob prijetnem klepetu pa je zbranim zaupala tudi nekaj podrobnosti o svojem življenju. Gospa Gašperin živi sama in v večini tudi sama skrbi zase, pri določenih opravilih pa ji z veseljem na pomoč priskočita sin Janez in snaha Tonka, ki živita nadstropje višje v istem bloku. Ima sicer dva sinova (poleg Janeza še Zvoneta), 3 vnuke in 3 pravnukinje, moža Toneta, s katerim sta bila zelo povezana, pa je izgubila pred 25 leti. Sin Janez jo opiše kot delavno, skromno in nezahtevno, le lepe besede pa ima zanjo tudi snaha Tonka, ki pravi, da nanjo gleda kot na lastno mamo. Gospa Gašperin se kratkočasi z branjem in gledanjem televizije, uporablja tudi mobilni telefon, za svojo kondicijo pa skrbi z vsakodnevnimi sprehodi v Spominskem parku – kar deset krogov po njem naredi vsak dan! – in s hojo po stopnicah. Še vedno z veseljem večkrat na leto speče piškote, še do pred kratkim pa se je ukvarjala tudi z ročnimi deli - en del svojih izdelkov je gostom z veseljem tudi pokazala.

Prebrano 2340 krat Nazadnje urejano na četrtek, 29 februar 2024 20:06

1 komentar

  • Komentiraj povezavo 0, 30.06.2018 09:39 od neimenovano

    Napaka. Gospa ima tri vnukinje (dve od starejšega sina Zvoneta in eno od mlajšega Janeza) in tri vnuke (dve vnuninji in enega vnuka).
    LP

    Prijavi

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave