Skok na osrednjo vsebino

Novice

maj 2018 14

Izlet za sodelujoče učence in dijake na tekmovanju o poznavanju mesta Jesenice

Občina Jesenice je minuli petek organizirala zaključni izlet za tekmovalce na letošnjem tekmovanju o poznavanju mesta Jesenice, ki poteka vsako leto ob občinskem prazniku, in za njihove mentorje. Poleg predstavnikov organizatorjev se ga je tako udeležilo okrog 30 učencev in dijakov iz treh jeseniških osnovnih in obeh srednjih šol ter njihovih mentorjev.

Na izletu so si učenci in dijaki najprej ogledali Vzorčno mesto v Velenju, ki je edini tak projekt ne samo v Sloveniji, ampak tudi v celotni Evropi in je namenjen raziskovanju, ustvarjanju in širjenju obzorij na najsodobnejši način. Učenci in dijaki so lahko odkrivali interaktivne učne postavitve, izkusili virtualno resničnost in skozi simulacije spoznali različna delovna okolja, si ogledali program Znanstvene TV za otroke in mlade, kjer je poudarek na pripovedovanju zgodb skozi številne medije, digitalni pismenosti in varni uporabi spletnih družbenih omrežij, ter preko interaktivnih orodij doživeli marsikaj novega. V nadaljevanju izleta so obiskali še Terme Topolšica, kjer so preživeli nekaj prijetnih uric ob in v kopalnih bazenih.

Zaključni izlet za sodelujoče dijake, študente in mentorje na tekmovanju o poznavanju mesta Jesenice je organiziran vsako leto, vsakič pa se udeleženci odpravijo na drugo lokacijo. Prvič je bil organiziran leta 2001 (ko je bilo prvič organizirano tudi omenjeno tekmovanje), kar pomeni, da je bil letošnji izlet že 18. po vrsti.

Prebrano 2429 krat

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave