Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
apr  2018 26

Krožišče na Hrušici s kratko slovesnostjo uradno predali namenu

S prerezom traku so krožišče uradno predali v uporabo (od leve proti desni) poslanka Državnega zbora Maruša Škopac, minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič, evropska komisarka za promet mag. Violeta Bulc, jeseniški župan Tomaž Tom Mencinger, predstavnik Direkcije RS za infrastrukturo Pavle Hevka in vodja projekta pri Direkciji RS za infrastrukturo Jure Pejanović S prerezom traku so krožišče uradno predali v uporabo (od leve proti desni) poslanka Državnega zbora Maruša Škopac, minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič, evropska komisarka za promet mag. Violeta Bulc, jeseniški župan Tomaž Tom Mencinger, predstavnik Direkcije RS za infrastrukturo Pavle Hevka in vodja projekta pri Direkciji RS za infrastrukturo Jure Pejanović Foto: Andraž Sodja

V torek, 24. aprila, se je s kratko slovesnostjo še uradno zaključila izgradnja krožišča na Hrušici. Direkcija RS za infrastrukturo je v sklopu investicije obstoječe nesemaforizirano križišče preuredila v krožno križišče s sredinskim otokom, obenem pa uredila tudi območje za pešce ter kolesarje in avtobusna postajališča. Izvajalec del je bilo podjetje Mapri Proasfalt, podizvajalec pa Gorenjska gradbena družba. Pogodbena vrednost gradbenih del, ki so se začela lani jeseni, je znašala več kot 600.000 evrov.

Na odprtju so zbrane nagovorili jeseniški župan Tomaž Tom Mencinger, minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič in evropska komisarka za promet mag. Violeta Bulc. Župan Mencinger je poudaril, da je krožišče velika pridobitev za celotno lokalno skupnost, še zlasti pa za prebivalce Hrušice. Ti so imeli predvsem v času poletne sezone precej težav z vključevanjem na glavno cesto, hkrati pa je bilo na tem območju pogosto opaziti prekoračitve dovoljene hitrosti, ki jih krožišče sedaj preprečuje in tako prispeva k prometni varnosti. Zahvalil se je tudi investitorju, Direkciji RS za infrastrukturo, ter tudi samim krajanom za strpnost v času izvajanja investicije. Minister Gašperšič je poudaril, da bo preko krožišča v nadaljevanju omogočena priključitev na most, ki ga bo DARS zgradil v okviru izgradnje druge cevi avtocestnega predora Karavanke. Trenutno poteka preverjanje ponudb, ki so prispele na razpis za gradnjo druge predorske cevi, je povedal Gašperšič in dodal, da bi, če po izboru ne bo pritožb, pogodbo z izvajalcem del lahko podpisali julija ali avgusta. Evropska komisarka Bulčeva je pohvalila izvedbo investicije in čestitala županu in ministru za pridobitev, hkrati pa pozvala k nadaljnjemu spremljanju evropskih razpisov, ki omogočajo sofinanciranje za različne infrastrukturne projekte.

S prerezom traku so krožišče uradno predali v uporabo poslanka Državnega zbora Maruša Škopac, minister dr. Peter Gašperšič, evropska komisarka mag. Violeta Bulc, župan Tomaž Tom Mencinger, predstavnik Direkcije RS za infrastrukturo Pavle Hevka in vodja projekta pri Direkciji RS za infrastrukturo Jure Pejanović, za glasbeni vložek pa je poskrbel domači Pihalni orkester Jesenice–Kranjska Gora.

Evropska poslanka se je nato v družbi ministra Gašperšiča, poslanke Škopacove in jeseniškega podžupana Mihe Rebolja udeležila še predstavitve projekta gradbenih del izgradnje druge predorske cevi na platoju pred karavanškim avtocestnim predorom. Kot je izpostavila Bulčeva, je druga cev izjemno pomembna, saj bo zagotovila večjo pretočnost cestnega prometa. Pomembna bo tako za turizem in gospodarstvo kot za povezovanje lokalnih skupnosti na obeh straneh meje. Prepričana je, da je razširitev karavanškega predora pravi projekt, ki ni pomemben le za lokalno skupnost in za Slovenijo, temveč za celotno evropsko skupnost. Ob tem je izpostavila, da bo EU nadaljevala s sofinanciranjem takšnih čezmejnih projektov, kot so predori in mostovi, tudi v prihodnje, saj je to med drugim pomembno za samo evropsko zgodbo. Svoj obisk na Jesenicah je zaključila na Gimnaziji Jesenice, kjer si je v spremstvu ravnateljice mag. Lidije Dornig ogledala šolo in se pogovorila z dijaki in dijakinjami.

Prebrano 2254 krat Nazadnje urejano na četrtek, 26 april 2018 19:58