Novice

Apr  2018 17

Novice iz BSC Kranj: Gorenjska, gremo gor #18

BSC Kranj je regionalna razvojna agencija, ki že od leta 1995 deluje kot povezovalni člen med regionalno in nacionalno ravnjo. Sodelujejo z občinami, podjetji, območnimi obrtno-podjetniškimi zbornicami, nevladnimi organizacijami, ministrstvi in ostalimi državnimi organi. Spodbujajo razvoj gorenjske regije, ki vključuje 18 občin, med drugim tudi občino Jesenice.

V nadaljevanju objavljamo njihove aktualne e-novice.


Ali ste vedeli?
Stopnja registrirane brezposelnosti je odstotni delež registriranih brezposelnih med aktivnim prebivalstvom in je izračunana ter prikazana glede na stalno prebivališče delovno aktivnih prebivalcev in registriranih brezposelnih. Stopnja registrirane brezposelnosti v Sloveniji je najnižja na Gorenjskem. Po podatkih Statističnega urada RS za december 2017, je bila na Gorenjskem vrednost stopnje registrirane brezposelnosti 6,1 % (SLO = 9,0 %).


Med ključnimi nalogami Regionalne razvojne agencije Gorenjske je priprava, izvajanje in spremljanje izvajanja Regionalnega razvojnega programa za posamezno programsko obdobje. V mesecu marcu smo na agenciji pripravili Poročilo o izvajanju Regionalnega razvojnega programa Gorenjske 2014–2020 na petih razvojnih področjih za leto 2017.

Več …


V začetku marca je v prostorih Mestne občine Kranj potekala seja Razvojnega sveta kohezijske regije Zahodna Slovenija, ki jo sestavljajo predstavniki Osrednjeslovenske, Gorenjske, Goriške in Obalno-kraške regije. Na seji je beseda tekla tudi o izvajanju evropske kohezijske politike v obdobju 2014–2020 in pripravi na obdobje po letu 2020.

Več …


Ogledi in prikazi arheoloških nahajališč se danes vse bolj dopolnjujejo z virtualnimi vsebinami, ki jih omogoča sodobna tehnologija. O politikah in orodjih, ki se izvajajo na temo digitalizacije arheoloških nahajališč in spomenikov, je tekla beseda tudi med partnerji projekta CD-ETA, ko so se marca srečali na seminarju v Grčiji.

Več ...


V dneh od 13. do 15. marca 2018 je Regionalna razvojna agencija Gorenjske, BSC Kranj, v sodelovanju z Mestno občino Kranj, na študijskem obisku gostila srbsko delegacijo. Obiskali so nas predstavniki deželne vlade Vojvodine ter predstavniki razvojne agencije občine Temerin z namenom vzpostavitve novih poslovnih povezav in priložnosti.

Več…


BSC Kranj od leta 2013 sodeluje v programu Erasmus za mlade podjetnike. In od takrat smo v tujino po izkušnje poslali preko 30 udeležencev. Da bi bilo pridobivanje informacij in sklepanje novih poznanstev in poslovnih kontaktov še lažje, vas vabimo na dogodek Evropski podjetniki – povežite se!, ki bo potekal 14. 5. 2018 od 17.00 dalje.


Prebrano 58 krat Zadnja sprememba Torek, 17. April 2018, 09:24

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave