Skok na osrednjo vsebino

Novice

feb  2018 21

Občino Jesenice obiskala župan in podžupan partnerske občine Šentjakob v Rožu

Od leve proti desni: (zgoraj) nekdanji jeseniški župan Boris Bregant, vodja oddelka za gospodarstvo mag. Vera Djurić Drozdek, podžupanja Vera Pintar, (spodaj) direktorica občinske uprave mag. Valentina Gorišek in gosta, podžupan Občine Šentjakob v Rožu Guntram Perdacher in župan Heinrich Kattnig  Od leve proti desni: (zgoraj) nekdanji jeseniški župan Boris Bregant, vodja oddelka za gospodarstvo mag. Vera Djurić Drozdek, podžupanja Vera Pintar, (spodaj) direktorica občinske uprave mag. Valentina Gorišek in gosta, podžupan Občine Šentjakob v Rožu Guntram Perdacher in župan Heinrich Kattnig

Občino Jesenice sta včeraj, 20. februarja, obiskala župan avstrijske občine Šentjakob v Rožu Heinrich Kattnig in podžupan Guntram Perdacher. Sprejela ju je podžupanja Vera Pintar, kratkega prijateljskega srečanja pa so se udeležili tudi direktorica občinske uprave mag. Valentina Gorišek, vodja oddelka za gospodarstvo mag. Vera Djurić Drozdek ter nekdanji jeseniški župan in častni občan občine Boris Bregant. Med vljudnostnim obiskom sta si obe strani izmenjali prijateljske pozdrave in se seznanili z aktualnim dogajanjem v obeh občinah.

Gosta sta Jesenice obiskala tudi zaradi potencialnega sodelovanja z Ljudsko univerzo Jesenice, na katero sta se odpravila po končanem obisku Občine. Ljudska univerza Jesenice namreč kot vodilni partner namerava s projektom »Verižni eksperiment« prijaviti čezmejni projekt, sofinanciran iz evropskega programa Erasmus, pri tem pa kot potencialnega tujega projektnega partnerja, poleg Občine Trbiž, želi vključiti tudi Občino Šentjakob pri Rožu.

Občini Jesenice in Šentjakob v Rožu sicer prijateljujeta že vrsto let, za utrditev medsebojnih odnosov in dolgoletnega sodelovanja prebivalcev obeh občin pa sta leta 2007 sklenili uradno listino o partnerskem sodelovanju. Njuno prijateljsko sodelovanje utrjujeta na vsakoletnih srečanjih na Rožci, ki sicer potekajo že od leta 2001, hkrati pa vsaj dvakrat letno potekajo tudi srečanja predstavnikov društev upokojencev obeh občin.

Prebrano 2185 krat Nazadnje urejano na ponedeljek, 06 marec 2023 08:42

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave