Skok na osrednjo vsebino

Novice

jan  2018 31

Leto začeli z milijonsko investicijo: Komunalno infrastrukturo bo dobil tudi najstarejši del Jesenic

Jeseniški župan Tomaž Tom Mencinger in direktor podjetja TELEG-M d.o.o. Ljubljana Milovan Gazibarić sta danes na Občini Jesenice podpisala pogodbo o izgradnji komunalne infrastrukture v naselju Murova. Projekt, katerega vrednost znaša skoraj milijon evrov, se bo začel v prvi polovici naslednjega meseca.

 

Na Občini Jesenice je danes dopoldne potekal slavnostni podpis pogodbe o izgradnji komunalne infrastrukture v naselju Murova na Jesenicah. Podpisala sta jo župan občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger in predstavnik na javnem razpisu izbranega izvajalca, direktor podjetja TELEG-M d.o.o. Ljubljana Milovan Gazibarić. Projekt, katerega vrednost skupaj z DDV znaša 996.073,20 evrov in bo v celoti financiran iz proračuna Občine Jesenice, se bo začel predvidoma v prvi polovici februarja, obsega pa izgradnjo kanalizacije za fekalno in meteorno vodo, sanacijo obstoječega vodovodnega omrežja in obnovo opornega zidu. Zaključek gradbenih del je predviden konec decembra 2018.

Župan občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger je ob podpisu pogodbe povedal: »Občina Jesenice je leto 2018 začela z investicijo, ki je ena od največjih načrtovanih investicij na komunalnem področju v letošnjem letu. Gre za izredno pomemben projekt – ne le v finančnem smislu, temveč predvsem v veliki koristi, ki jo prinaša za prebivalce tega območja. Prepričan sem, da se bosta tako izvajalec kot nadzor potrudila, da bodo dela opravljena tako kot pričakujemo, torej odgovorno in kvalitetno, in da bo investicija dokončana v predvidenem roku. Hkrati pa za razumevanje in strpnost prosim tudi same prebivalce območja Murove. Če bomo imeli vsi pred očmi končni cilj, to je izboljšana kvaliteta bivanja za lokalne prebivalce, sem prepričan, da bodo tudi občasne motnje prometnega režima lažje razumeli.« Direktor podjetja TELEG-M d.o.o. Milovan Gazibarić je prisotnim povedal nekaj več o samem podjetju: »Podjetje TELEG-M že 20 let izvaja razne projekte nizkih gradenj. Za nami je več kot 150 kilometrov vodovodnih omrežij. Reference smo pridobili na območju treh belokranjskih občin, kjer smo izvajali kompletno prenovo vodovodnega omrežja. Podjetje trenutno zaposluje 196 delavcev, večino poslov pa opravimo za občine in energetska podjetja«.

Občina Jesenice s projektom, ki bo zaradi težjih terenskih pogojev – gre namreč za ozko, strnjeno naselje z veliko objekti – dokaj zahtevno, sledi zahtevam državnega Operativnega programa odvajanja in čiščenja komunalne odpadne vode in tudi naselje Murova priključuje na sistem odvajanja in čiščenja komunalne odpadne vode, torej na omrežje, ki se zaključuje na Centralni čistilni napravi Jesenice. Trenutno je namreč na tem območju odvajanje komunalne odpadne vode še vedno individualno, preko greznic, kar iz okoljevarstvenega vidika (zaradi obremenjevanja tal in vode z razpršenimi viri onesnaževanja) ni več primerno. Z izvedbo projekta bo zagotovljena ustrezna infrastruktura za odvajanje komunalne odpadne vode za približno 80–90 dodatnih stanovanjskih objektov s čez 200 prebivalci, s tem pa se bodo zmanjšale emisije v vodo in tla, zagotovljena bo višja stopnja zaščite tako površinske kot podtalne vode in ne nazadnje, izboljšali se bodo življenjski pogoji prebivalcev tega območja.

Izvajanje gradbenih del je predvideno na celotnem območju naselja Murova, in sicer od križišča Ceste na Golico in Murove pri Zdravstvenem domu Jesenice v smeri vzhoda (proti cerkvi), po vseh krakih Murove ter po Kosovi ulici in Ulici Mirka Roglja. Ob izvedbi del bodo do meje cestnega telesa zgrajeni hišni kanalizacijski priključki in obnovljeni obstoječi vodovodni priključki. Ob sanaciji obstoječega vodovoda bo vzpostavljen nadomestni cevovod, tako da bo oskrba z vodo čim manj motena. Na omenjenem območju bodo v času gradnje potrebne popolne zapore posameznih odsekov cest, zaradi česar bo občasno moten oziroma onemogočen dostop z vozili do objektov. Izvajalec bo zagotavljal peš dostop do stanovanjskih objektov, v kolikor bo mogoče, pa tudi dostop z avtomobili. Občina Jesenice se prebivalcem omenjenega območja zato že vnaprej zahvaljuje za strpnost, razumevanje ter upoštevanje prometne in ostale signalizacije na gradbišču.

Prebrano 4052 krat Nazadnje urejano na sreda, 31 januar 2018 16:47

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave