Skok na osrednjo vsebino

Novice

jan  2018 05

Leto zaključili v prijetnem vzdušju na Čufarjevem trgu

Leto zaključili v prijetnem vzdušju na Čufarjevem trgu Foto: Zavod za šport Jesenice, Mladinski center Jesenice, arhiv Občine Jesenice

Od konca leta 2017 so se Jeseničani in Jeseničanke lahko poslovili na Trgu Toneta Čufarja, kjer so bile zadnje tri dni starega leta organizirane različne prireditve, katerih vrhunec je seveda predstavljalo silvestrovanje. Prireditve, ki jih je financirala Občina Jesenice, organiziral pa jih je letos Zavod za šport Jesenice, je odprl in z novoletno čestitko tudi zaključil župan občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger.

Prvi dan prireditev so se tako skozi del Jesenic, od Trga Toneta Čufarja do restavracije Ejga in nazaj, z baklami in lučkami sprehodili jeseniški športniki, plesna skupina Mojce Svetina je izvedla plesni nastop, kasneje pa je zbrane zabaval še Gajst'n bend. Drugi dan je bil namenjen predvsem otrokom, ki so lahko spremljali glasbeni nastop učenk Osnovne šole Koroška Bela, uživali v kratki božično-novoletni pravljici za otroke v izvedbi Gledališča Toneta Čufarja Jesenice, razveselil pa jih je tudi dedek Mrak, ki jim je podelil darila. Za te so tudi letos poskrbeli pri Zvezi društev prijateljev mladine Jesenice. Kasneje so na svoj račun prišli tudi starejši obiskovalci, ki jih je na odru zabaval Šexpir band. Zadnji dan leta so se na trgu zbrali številni Jeseničani, ki so se od leta poslovili v glasbeni družbi Alexa Volaska in Glasbene mineštre. Silvestrovanje je bilo organizirano na Trgu Toneta Čufarja prvič po kar nekaj letih, kar se je, tudi zaradi suhega in ne preveč mrzlega vremena, izkazalo za dobro odločitev, ki so jo ljudje sprejeli pozitivno in prireditev obiskali v velikem številu. Ob vstopu v novo leto je prisotnim čestital tudi župan Tomaž Tom Mencinger, ki jim je zaželel srečno, zdravo in uspešno novo leto, najbolj vztrajni pa so se na trgu veselili in rajali še pozno v noč.

Prebrano 3188 krat Nazadnje urejano na sobota, 06 januar 2018 19:44

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave