Skok na osrednjo vsebino

Novice

dec  2017 18

Najstarejša Jeseničanka s 108. leti tudi najstarejša Gorenjka

Najstarejša Jeseničanka s 108. leti tudi najstarejša Gorenjka Foto: Janko Rabič

Kristina Tarman iz krajevne skupnosti Podmežakla na Jesenicah je bila več let najstarejša občanka občine Jesenice, sedaj pa je, s častitljivimi 108. leti najstarejša Gorenjka in je med petimi najstarejšimi prebivalci Slovenije.

V soboto, 16. decembra, je Kristina Tarman s Podmežakle dobro razpoložena v krogu svojih domačih in gostov praznovala svoj častitljivi 108. rojstni dan. Po rodu z Dolenjske je najprej z družino živela na  Hrušici, po letu 1939 se je družina preselila v svojo hišo na Jesenicah. Rodila je štiri sinove in hčerko. Danes ima pet vnukov, eno vnukinjo, tri pravnuke, štiri pravnukinje in štiri prapravnukinje. Kristina v  visoki starosti sicer – tem letom primerno – težje hodi, slabše sliši, čuti bolečine v nogah, a ji zdravje na splošno kar dobro služi. Pogleda še televizijo, prebere časopis, ima dober apetit, najraje ima govejo juho in obaro. Zanjo že več let skrbi 82-letni sin Oto.

Na 108. rojstni dan je s torto praznovala v krogu svojih sorodnikov in gostov. Najlepše želje ji je izrekel župan občine Jesenice Tomaž Tom Mencinger, čestitkam pa so se pridružili tudi predsednik sveta KS Podmežakla Aljoša Ulčar in podpredsednica Jasna Kovač ter predsednik Društva upojencev Jesenice Boris Bregant in članica upravnega odbora društva Francka Thaler. Za vedrejše razpoloženje je s harmoniko poskrbel nekdanji sosed s Podmežakle Tone Dremelj.

Prebrano 4608 krat Nazadnje urejano na ponedeljek, 25 september 2023 15:22

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave