Novice

Dec  2017 15

Novice iz BSC Kranj: Gorenjska, gremo gor #14

BSC Kranj je regionalna razvojna agencija, ki že od leta 1995 deluje kot povezovalni člen med regionalno in nacionalno ravnjo.  Sodelujejo z občinami, podjetji, območnimi obrtno-podjetniškimi zbornicami, nevladnimi organizacijami, ministrstvi in ostalimi državnimi organi. Spodbujajo razvoj gorenjske regije, ki vključuje 18 občin, med drugim tudi občino Jesenice.

V nadaljevanju objavljamo del njihovih aktualnih e-novic.


Letošnji Slovenski regionalni dnevi, posvečeni spremljanju in vrednotenju regionalne politike in regionalnega razvoja, so potekali v Kranjski Gori, 14. in 15. novembra, v organizaciji Geografskega inštituta Antona Melika ZRC SAZU, MGRT-ja, SVRK-a, Slovenskega regionalno razvojnega sklada in Združenja regionalnih razvojnih agencij.
Več…


Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je v novembru objavilo drugo povabilo razvojnim svetom za pripravo dogovorov za razvoj regij. Zanj je zagotovljenih več kot 400 milijonov evrov sredstev evropske kohezijske politike. Priprava Dogovora za razvoj gorenjske regije je bila tudi tema 14. Seje Sveta gorenjske regije.
Več…


Vas zanima kadrovsko štipendiranje v podjetju? Razmišljate o tem, da bi pridobili sofinanciranje kadrovskih štipendij? Vabimo vas na informativni regijski dogodek v okviru projekta Regijska štipendijska shema Gorenjska, na katerem bomo predstavili možnosti sofinanciranja kadrovskih štipendij. Dogodek bo potekal v torek, 19. 12. 2017.
Več…


Umetna svetloba je sovražnica temnega neba. Poglejte v nebo. Ali v jasnem vremenu še vidite zvezde? Po izjavah gostov z Danske, Nizozemske in Italije imamo srečo, ker tudi v večjih mestih še lahko občudujemo zvezdnato nebo. BSC Kranj je v sodelovanju s Triglavskim narodnim parkom organiziral srečanje v okviru projekta Night Light.
Več…


 

Prebrano 322 krat Zadnja sprememba Petek, 15. December 2017, 14:46

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave