Skok na osrednjo vsebino

Novice

nov  2017 24

Odprli šesto območno fotografsko razstavo Šport 2017

1. nagrado v prosti temi je prejel Sandi Novak za fotografijo "Skrivnost". 1. nagrado v prosti temi je prejel Sandi Novak za fotografijo "Skrivnost".

S podelitvijo nagrad in diplom ter odprtjem razstave se je zaključil natečaj 6. območne fotografske razstave Šport 2017. Razstavo je odprla podžupanja občine Jesenice Vera Pintar, na ogled pa bo do 20. decembra v fotogaleriji Gledališča Toneta Čufarja Jesenice.

 

Območna izpostava Javnega sklada Republike Slovenije za kulturne dejavnosti Jesenice je v sodelovanju s Fotografskim društvom Jesenice pripravila in uspešno zaključila letošnji natečaj 6. območne fotografske razstave Šport 2017. Odzvalo se je 26 avtorjev, ki so skupaj prispevali 155 fotografij za prosto temo in 137 fotografij na temo šport. Žirija, ki so jo sestavljali Vasja Doberlet, Aleš Fevžar in Milan Malovrh, je fotografije na obe temi ocenila in najboljše nagradila. V sredo, 22. novembra, so v fotogaleriji v avli Gledališča Toneta Čufarja na Jesenicah odprli še razstavo najboljših fotografij, v dvorani gledališča pa pripravili projekcijo fotografij. Na prosto temo je prvo nagrado prejel Sandi Novak, drugo Gaber Košir, tretjo nagrado pa trije avtorji, Pia Morič, Klemen Klemenc in Stane Vidmar. Diplome so prejeli Danila Bricelj, Marjan Debelak in Aleksander Čufar. Za temo šport je prvo nagrado prejel Borut Mežan, drugo Marjan Debelak, tretjo pa prav tako trije avtorji, Janez Šmitek, Vinko Lavtižar in Edi Dobrila, diplome pa so prejeli Sandi Novak, Jelka Mihajlovska in Lojzi Avsenik. Razstavo najboljših fotografij, ki bodo v fotogaleriji Gledališča Toneta Čufarja na ogled do 20. decembra, je odprla podžupanja občine Jesenice Vera Pintar, ki je vsem avtorjem čestitala za sodelovanje in prejete nagrade. Najboljšim avtorjem sta jih izročila vodja jeseniške izpostave JSKD Petra Ravnihar in predsednik Fotografskega društva Jesenice Jesenice Klemen Klemenc. Za prijetno glasbeno popestritev otvoritve je poskrbel duo Acoustic Rainbow, ki ga sestavljata pevka Tea in kitarist Andraž. Razstavo so omogočile občine Jesenice, Kranjska Gora in Žirovnica.

Prebrano 4116 krat Nazadnje urejano na petek, 24 november 2017 12:06

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave