Skok na osrednjo vsebino

Novice

nov  2017 21

Pred zimo pregledali več kot 300 vozil

Preteklo sredo, 15. novembra, na prvi dan, ko morajo biti vsa vozila že opremljena s predpisano zimsko opremo, je na Petrolovem bencinskem servisu nasproti jeseniške občinske stavbe potekala akcija »Pripravljeni v zimo«, namenjena voznikom osebnih avtomobilov. Akcijo vsako leto organizira Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Jesenice (na kratko SPV Jesenice), v njej pa sodelujejo tudi Petrol d.o.o., podjetje JUNIK-M d.o.o., Policijska postaja Jesenice in Medobčinski inšpektorat in redarstvo občin Jesenice, Gorje, Kranjska Gora in Žirovnica.

V sklopu akcije je bilo v treh urah pregledanih več kot tristo vozil, za večino katerih so predstavniki SPV Jesenice, skupaj z ostalimi sodelujočimi, ugotovili, da so odlično pripravljeni na zimske razmere. Le pri štirih vozilih je bilo ugotovljeno, da imajo tako obrabljene pnevmatike, da so neprimerne za vožnjo pozimi, šest vozil pa je imelo pogojno primerne pnevmatike, torej takšne, ki so zelo stare in ne nudijo več takšne oprijemljivosti, ki naj bi jo zimska pnevmatika nudila. Petnajst voznikov je imelo v svojih avtomobilih hladilno tekočino, ki ni bila primerna za zimske razmere, zato so jim pregledovalci svetovali, naj hladilni tekočini čim prej dotočijo protizmrzalno sredstvo, dva voznika pa hladilne tekočine v avtu sploh nista imela.

Vsi udeleženci akcije so od SPV-ja prejeli en liter čistilne tekočine, BS Petrol pa je vsem poklonil dišeče smrečice in pisalo. Akcija »Pripravljeni v zimo« se sicer izvaja že od leta 2011 dalje, razveseljuje pa dejstvo, da je vsako leto bolje obiskana in pozitivno sprejeta.

Vsem udeležencem akcije se zahvaljujemo za obisk!

Prebrano 2453 krat Nazadnje urejano na torek, 21 november 2017 15:39

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave