Skok na osrednjo vsebino

Novice

nov  2017 10

Ljudska univerza Jesenice uradno odprla prostore Večgeneracijskega centra Gorenjske

Ljudska univerza Jesenice uradno odprla prostore Večgeneracijskega centra Gorenjske Foto: Andraž Sodja, arhiv Ljudske univerze Jesenice

Ljudska univerza Jesenice je danes uradno odprla nove prostore Večgeneracijskega centra Gorenjske. Častna gostja odprtja je bila ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti dr. Anja Kopač Mrak, ki je poleg direktorice Ljudske univerze Jesenice mag. Maje Radinovič Hajdič in jeseniškega župana Tomaža Toma Mencingerja tudi nagovorila zbrane goste. Odprtja so se udeležili tudi župan Občine Žirovnica Leopold Pogačar in predstavniki drugih sosednjih občin, jeseniška podžupana Vera Pintar in Miha Rebolj ter predstavniki drugih ljudskih univerz in ostalih organizacij, s katerimi sodeluje Ljudska univerza Jesenice. V programu so sodelovali učenci 3. in 4. razreda Osnovne šole Poldeta Stražišarja Jesenice ter udeleženci različnih programov, ki jih vodi Ljudska univerza Jesenice. V prostorih Večgeneracijskega centra Gorenjske je zagotovljen prostor za neformalno druženje in skupnostno učenje Jeseničanov v obliki tako imenovane javne dnevne sobe, v kateri so poleg učilnice na voljo tudi kuhinja, prostor za družabne igre in TV kotiček.

Ljudska univerza Jesenice sicer že od leta 1992 opravlja dejavnost izobraževanja odraslih in drugega izobraževanja za območje občin Jesenice, Žirovnica in Kranjska Gora, na podlagi pogodbe pa tudi za območje drugih občin. Oktobra 2016 se je prijavila na razpis za sofinanciranje projektov večgeneracijskih centrov na Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter bila izbrana za sofinanciranje projekta »Večgeneracijski center Gorenjske«, ki se bo izvajal 5 let na področju celotne gorenjske regije. Ljudska univerza bo kot partner zagotavljala izvajanje aktivnosti v občinah Jesenice, Kranjska Gora, Žirovnica in Bohinj. Na Ljudski univerzi bodo poleg drugih uspešnih projektov v obdobju do leta 2022 kot nosilni partner izvajali tudi druga dva zelo obsežna projekta Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport in Evropskega socialnega sklada, in sicer »Center za pridobivanje temeljnih kompetenc Gorenjske« in »Center za svetovanje in vrednotenje zaposlenih Gorenjske«.

Prebrano 2703 krat Nazadnje urejano na četrtek, 07 julij 2022 13:03

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave