Skok na osrednjo vsebino
Natisni to stran
okt 2017 26

OŠ Poldeta Stražišarja z novimi elektroinštalacijami

Osnovna šola Poldeta Stražišarja Jesenice je lani zaradi dotrajanosti elektroinštalacij po celotnem objektu začela z njihovo zamenjavo. V letu 2016 so tako obnovili električne inštalacije v prvem in drugem nadstropju šole, pri čemer so vgradili tudi nova svetila ter električne vtičnice in stikala, letos pa so navedeno obnovili in zamenjali tudi na upravnem delu stavbe, na stopnišču, v kuhinji, jedilnici in računalnici. Hkrati z obnovo inštalacij so bila izvedena tudi obrtniška dela, s katerimi so izvajalci prej prostemu očesu vidne elektroinštalacije skrili v notranjost sten. Na ta način je šola postala ne le na videz prijaznejša, temveč tudi varnejša.

Poleg obnove elektroinštalacij pa je staro, zunanjo stekleno steno ob notranjem šolskem stopnišču zamenjala še nova, troslojna steklena stena, ki bo preprečila izgubo toplote in s tem znižala stroške ogrevanja, v prihodnjih letih pa v ta namen načrtujejo še zamenjavo oken. Občina Jesenice je za celotno investicijo iz svojega proračuna v letu 2016 zagotovila približno 78.000 €, letos pa približno 72.000 €, manjši del sredstev pa je s smotrnim in odgovornim ravnanjem s finančnimi sredstvi zagotovila tudi šola sama.

Šola s prilagojenim programom, ki jo vodi ravnateljica Aleksandra Valančič, sicer izvaja naslednje programe: prilagojeni izobraževalni program z nižjim izobrazbenim standardom za učence z lažjo motnjo v duševnem razvoju, posebni program vzgoje in izobraževanja za učence z zmerno in težjo motnjo v duševnem telesu v oddelkih vzgoje in izobraževanja ter izobraževalni program s prilagojenim izvajanjem in dodatno strokovno pomočjo, ki se izvaja za učence s specifičnimi učnimi težavami in se izvaja na bližnjih šolah v okviru mobilne specialno pedagoške službe. Izvaja tudi program za predšolske otroke s prilagojenim izvajanjem in dodatno strokovno pomočjo, ki ga za potrebe vrtca izvajajo mobilne specialne pedagoginje. Trenutno šolo obiskuje 49 učencev, vpis pa se skozi leta povečuje. V šolo so vpisani tudi otroci, ki živijo v drugih občinah, ta podatek pa kaže na to, da šola izvaja kvalitetne programe, s katerimi učencem omogoča strokovno osnovnošolsko izobraževanje in potrebno pomoč. Na šoli namreč poteka tudi pester nadstandardni in terapevtski program, šola pa se je prijavila na javni razpis in v sodelovanju še z dvema konzorcijskima partnerjema pridobila projekt »Mreža strokovnih institucij za podporo otrokom s posebnimi potrebami in njihovim družinam«, ki se bo izvajal do leta 2020. Cilj projekta je vključitev otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami na ravni celotne vertikale vzgoje in izobraževanja, usmerjanje v poklic ter zaposlovanje, usposabljanje in izobraževanje strokovnih delavcev ter delovanje v duhu inkluzije in strokovnega povezovanja.

Prebrano 3601 krat Nazadnje urejano na četrtek, 26 oktober 2017 08:37

2 komentarji

  • Komentiraj povezavo 0, 09.11.2017 08:37 od Občina Jesenice

    Spoštovana,
    javna parkirna mesta, ki so na zemljiščih v lasti Občine Jesenice, vzdržujemo v sklopu rednega letnega vzdrževanja (na podlagi pobud, prejetih s strani krajevnih skupnosti, upravnikov objektov itd.) ter glede na razpoložljiva sredstva. Parkirna mesta na levi strani stavbe sodišča so bila začrtana pred nekaj leti ob obnovi tamkajšnjega cestišča, parkirna mesta pred Turistično agencijo Alpetour pa so v lasti države (ker gre za regionalno cesto), zato Občina Jesenice za ureditev parkirišč z barvo nima pristojnosti. Lep pozdrav.

    Prijavi
  • Komentiraj povezavo 0, 26.10.2017 11:03 od brigita trzar

    pozdravljeni.Že nekaj časa me moti,samo ne vem če pravi naslov za to zadevo.Namreč moti me ,da pred tur.agencijo Alpetour,titova? niso začrtani parkirni prostori,in so avtomobili parkirani tako da so zasedeni vsaj zaen ali dva avta.To je tudi pred sodiščem.Ali ni nihče zadolžen,da se to uredi?Upam,da moje vprašanje ni neumestno?Pozdrav

    Prijavi