Skok na osrednjo vsebino

Novice

okt 2017 16

V Kolpernu izbrali najlepše cvetlične zasaditve

Foto: zmagovalni balkon družine Hmeljak v kategoriji najlepšega balkona v stanovanjski hiši Foto: zmagovalni balkon družine Hmeljak v kategoriji najlepšega balkona v stanovanjski hiši

Občina Jesenice je že petnajstič organizirala akcijo »Najlepša cvetlična zasaditev v občini Jesenice«, s katero vsako leto spodbuja občane k urejanju svojih balkonov in vrtov, s tem pa k lepšemu izgledu same občine. S pomočjo krajevnih skupnosti je letos na naslov komisije prispelo 130 predlogov. V sredo, 11. oktobra 2017, je Občina Jesenice v Kolpernu organizirala zaključno prireditev, kjer je bilo lastnikom najlepših cvetličnih zasaditev podeljeno skupno 38 priznanj. Za najlepši balkon v stanovanjski hiši so priznanja prejeli družina Hmeljak z Razgledne poti (1. mesto); Anka Golar z Ul. heroja Verdnika (2. mesto) in družina Grilc z Blejske Dobrave (3. mesto). Priznanja za najlepši cvetlični vrt so prejeli Claudia Arlt – Apartma pod skalco s Kočne (1. mesto), Franka in Boštjan Štefelin s Planine pod Golico (2. mesto) in Miran Praprotnik s Potokov (3. mesto). Za prejemnike priznanja za najlepše ocvetličene poslovne objekte je komisija izbrala Kozmetični atelje Renata s Savske ceste, Šiviljstvo Castello s Ceste železarjev, Prostovoljno gasilsko društvo Hrušica s Hrušice in Trgovino Štof s Ceste železarjev. Alenka in Vlado Kuroš z Blejske Dobrave sta prejela posebno priznanje za najlepše nageljne, Restavracija Ejga s Ceste maršala Tita pa je prejela posebno priznanje za zunanjo urejenost poslovnega objekta. V kategoriji najlepši balkon v večstanovanjski stavbi nagrade za prva tri mesta letos niso bila podeljena.

Na prireditvi, ki jo je vodila Darka Rebolj, so nastopili Matija Hrovat s harmoniko ter učenki Glasbene šole Jesenice, violinistki Eva Kramar in Tina Bučar s klavirsko spremljavo Dominika Jakšiča in pod mentorstvom Natalije Šimunovič.

S pomočjo akcije je Občina Jesenice skozi leta spodbudila že mnogo občanov, ki si prizadevajo za lepši izgled okolice svojega doma. S tem namenom se bo akcija nadaljevala tudi v prihodnjih letih, v kolikor pa imajo občani v zvezi z akcijo še kakšno idejo, pobudo ali pripombo, s čimer bi akcijo še obogatili ali k sodelovanju privabili še več sodelujočih, pa jih vabimo, da nam jo posredujejo na enega od naslovov Občine Jesenice (e-mail, navadna pošta, telefon …).

Prebrano 4743 krat Nazadnje urejano na ponedeljek, 19 oktober 2020 14:05

Oddajte komentar

Prepričajte se, da vnesete vse obvezne podatke, označene z zvezdico (*). HTML koda ni dovoljena.

Uporabne povezave